Valentino Rossi: “Eerste podium in de autosport is een feit”

13161
valentino-rossi
Valentino Rossi - 24 Hours of Dubai | foto© VR46 Racing

Voor Valentino Rossi is het 2023 seizoen goed begonnen. De voormalig MotoGP coureur wist dit weekend tijdens de 24 Hours of Dubai met zijn Belgische Team WRT – teamgenoten – als derde te finishen. Het was voor de Italiaan zijn eerste podium finish als autocoureur, en dat ook nog eens in zijn eerste race als BMW-fabriekscoureur.

Valentino Rossi kan terugkijken op een geslaagde eerste wedstrijdweekend van 2023. In zijn allereerste race als BMW-fabriekscoureur eindigde de negenvoudig wereldkampioen op het podium tijdens de 24 Hours of Dubai – en dat ondanks het feit dat zijn teamgenoot Timothy Whale op zaterdagmiddag in de beginfase van de race met de BMW M4 GT3 (turbo zescilinder in lijn met 3 liter cilinderinhoud en tot 590 pk) vol in aanraking kwam met de bandenstapels.

Valentino Rossi: “Ik ben erg blij, want het is mijn eerste podium in de autosport in mijn carrière. Om op het podium te komen in de eerste race met BMW is een teken. Ik heb geprobeerd alles te geven. Ik had vanaf het begin een goed gevoel in de BMW, de auto is makkelijker te besturen. Natuurlijk moeten we eraan werken, maar de eerste feedback is goed. Het was zeker niet de gemakkelijkste race voor ons, maar ik heb er erg van genoten. We hebben daarnaast ook nog eens ons ​​doel bereikt en de race afgesloten met een podiumplaats.”

Rossi vormde dit weekend in Dubai samen met Whale, Sean Gelael, Max Hesse en Maxime Martin het Team WRT dat met Rossi’s bekende startnummer 46 aan de start verscheen tijdens de 24 uur durende langs afstandsrace. De Italiaan genoot met volle teugen van de seizoen opener in de woestijnstaat.

De 43-jarige Italiaan gaat zich nu voorbereiden op de volgende race over slechts drie weken op het legendarische Mount Panorama Circuit in Bathurst/Australië, waar hij samen met Maxime Martin en Augusto Farfus deelneemt aan de prestigieuze en beroemde Australische 12 uursrace zal deelnemen.

Na de 12 Hours of Bathurst in Australië, de seizoensopener van de Intercontinental GT Challenge, zal Rossi ook alle tien de raceweekenden van de GT World Challenge Europe rijden voor het Belgische team WRT in de BMW M4 GT3. Hij start met Maxime Martin aan de vijf Endurance Cup- en Sprint Cup-weekenden. De Braziliaan Farfus doet mee aan de langeafstandsraces als derde coureur binnen het Belgische team.

valentino-rossi
De familie Rossi na het behalen van de derde plaats in de 24 Hours of Dubai | foto© VR46 Racing