Valentino Rossi: ‘Het overlijden van Fausto is een triest verhaal’

6726
valentino-rossi
Valentino Rossi | foto© VR46 Racing

Valentino Rossi en Fausto Gresini waren al jaren goede vrienden. De dood van de 60-jarige Italiaan, die onlangs overleed aan de gevolgen van een Covid-19 infectie, is dan ook hard aangekomen bij de negenvoudig wereldkampioen.

Het bericht van het overlijden van Fausto Gresini heeft ook Valentino Rossi hard geraakt. De tweevoudig 125cc-wereldkampioen en Gresini Racing teameigenaar werd op 27 december opgenomen in het ziekenhuis in Bologna vanwege een Covid 19-infectie. Na een aanvankelijke verbetering verslechterde de toestand van de 60-jarige Italiaan opnieuw en verloor hij op 23 februari uiteindelijk zijn bijna twee maanden durende strijd tegen het virus.

Rossi, die eerder in 2020 zelfs besmet raakte met het coronavirus, kwam er net als de meeste andere namen in de MotoGP paddock vanaf met slechts milde klachten maar ondanks dit is hij wel heel erg geschrokken en waarschuwt hij eenieder om het virus niet te onderschatten.

Valentino Rossi: “Wat betreft Fausto, dit is een zeer triest verhaal. Ook een verhaal dat iedereen een slecht gevoel geeft. Uiteindelijk was Fausto zijn conditie goed, was hij slechts 60 jaar oud en hij sterft aan Covid. Iedereen begrijpt nu hopelijk onderhand wel dat je kunt sterven aan Covid, zelfs als je fysiek in orde bent. Voor mij persoonlijk kwam het bericht van zijn overlijden heel hard binnen, ik ken Fausto namelijk al vanaf toen ik nog heel jong was.”

De Italiaan sprak eerder deze week over de mooie herinneringen van Gresini als coureur, om hem destijds te zien racen en de gevechten die ze samen beleefden nadat hij de strijd aan moest gaan met de coureurs uit zijn team.

Valentino Rossi: “Toen hij nog coureur was, herinner ik me zijn gevechten met Capirossi, omdat ik destijds al alle races volgde. Omdat mijn vader Graziano [Rossi] ook een oud-coureur is ken ik al de rijders uit die tijd, en ken ik dus ook Fausto al heel lang. Later toen ik zelf coureur was werden we op een andere manier rivalen, zo moest ik de strijd aangaan met zijn rijders. In 1999 moest ik het opnemen tegen zijn rijder, tegen Caprirossi die deel uitmaakte van zijn 250cc team. Hier bleef het niet bij want ook later in de MotoGP klasse kwamen we elkaar weer tegen zoals in 2003, 2004 en 2005 met Sete [Gibernau], en ook in 2005 en 2006 met [Marco] Melandri.”

 

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter