Valentino Rossi (P5): ‘Ik hoopte op een podium in Le Mans’

295
valentino-rossi
Valentino Rossi (46) - Le Mans race | foto© Yamaha Racing

Valentino Rossi kwam zondagmiddag in Le Mans als vijfde over de finish. Ondanks dat de negenvoudig wereldkampioen vooraf op een podiumplaats hoopte kijkt hij wel terug op een positief Frans Grand Prix weekend.

Op zaterdag wist hij tijdens de kwalificatie een huzarenstukje uit te halen en mede op basis van zijn ervaring de rest van het veld te verrassen door in Q1 onder de moeilijke omstandigheden precies op het juiste moment te kiezen voor slicks. Het leverde de Yamaha coureur plaatsing op voor Q2 waarin hij vervolgens een vijfde plaats op de grid afdwong voor de zondag te verrijden race.In deze had de Italiaan zijn zinnen gezet op een podiumklassering maar moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plaats. Een podiumfinish bleek er niet in te zitten maar gezien het feit dat hij slechts 3,053 seconden achter winnaar Marc Marquez de finish passeerde en dat hij in de slotfase nog akelig dicht in de buurt van de voor hem rijdende Jack Miller wist te komen stemde hem tot tevredenheid.

Valentino Rossi: “Ik hoopte op een podium hier in Le Mans. Maar ondanks dat we dit niet wisten te behalen was alsnog een positief weekend, beter dan in Jerez. We startten de race goed en de pace was er. Ik wist dicht achter onze grootste rivalen te finishen. Helaas kwamen we te kort op de acceleratie waardoor het erg moeilijk was om de jongens vooraan bij te houden, bij het uitkomen van de bochten zijn ze ontzettend snel. Tijdens het hele weekend hebben we goed gewerkt en onze machine was snel. In de gedeeltes waar je echt hard moet rijden was ik sterk. Aan het einde van de race voelde ik me beter en kon ik bij Dovi, Petrucci en Miller blijven. Ik hoopte Miller nog in te halen maar daarvoor had ik iets meer snelheid nodig. Nu gaat de focus meteen op Mugello. We hopen daar nog competitiever te zijn.”

Na vijf verreden race bezet Rossi de vierde plaats in de tussenstand van het kampioenschap. De Monster Energy Yamaha MotoGP Team coureur heeft 72 punten achter zijn naam staan, slechts 3 minder dan de op de derde plaats staande Alex Rins.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App