Valentino Rossi heeft zijn handtekening gezet onder een contract met Petronas Yamaha SRT. Het lang verwachte contract werd afgelopen week ondertekend tijdens een bezoek van Razlan Razali aan het VR46 Racing hoofdkantoor in Tavullia. De officiële aankondiging zal komend weekend plaatsvinden in Barcelona, naar alle waarschijnlijkheid al aanstaande donderdag.

Tussen de twee Grand Prix weekenden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli bracht Petronas Yamaha SRT-teambaas Razlan Razali samen met Lin Jarvis, managing director Yamaha Motor Racing, een bezoek aan het hoofdkwartier van VR46 Racing in Tavullia. Tijdens dit bezoek werden de handtekeningen gezet onder het langverwachte contract dat Valentino Rossi in 2021 verbindt als coureur aan het Maleisische Yamaha MotoGP satellietteam.

De onderhandelingen namen veel tijd in beslag vanwege de vele commerciële belangen. Petronas Yamaha SRT wil namelijk niet alleen profiteren van de sportieve prestaties van de negenvoudig wereldkampioen maar ook van de vele commerciële belangen die er gemoeid zijn met een coureur van het kaliber Rossi. Commerciële belangen die met name komend seizoen tijdens de afscheidstoer van ‘the Doctor’ als actief MotoGP coureur een enorme waarde vertegenwoordigen.

De officiële aankondiging zal komend weekend plaatsvinden tijdens het derde opeenvolgende Grand Prix weekend op Circuit de Barcelona-Catalunya. Volgens de Italiaanse krant ‘La Gazzetta dello Sport’ zal het nieuws aanstaande donderdag officieel naar buiten gebracht worden.

Toekomstplannen Valentino Rossi
Voor de 41-jarige Rossi wordt het steeds moeilijker om het op te nemen tegen de jonge garde en voor het podium te strijden, te beginnen met zijn eigen protegés van de VR46 Academy. Het wordt dan ook voor 99% zeker het laatste seizoen in de MotoGP als coureur. Maar er is goed nieuws voor de fans, achter de schermen werkt Rossi met zijn medewerkers van VR46 Racing aan een nieuw avontuur. Er zijn plannen voor het opzetten van een eigen MotoGP team vanaf het seizoen 2022. Hiervoor zal er echter een bestaand MotoGP team overgenomen moeten worden, en in dit geval zal dat het huidige Avintia Racing zijn. De eerste gesprekken hebben inmiddels plaatsgevonden, zowel met het team als ook met een tweetal fabrikanten (Aprilia en Suzuki) waarvoor VR46 Racing dan een MotoGP satellietteam zal gaan vormen. Volgens Rossi moet men de komende tijd naarstig op zoek naar sponsors, maar voor een coureur met zijn status zal dan vast en zeker goed gaan komen.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App