Valentino Rossi: Van coureur naar sponsor Monster Energy Yamaha MotoGP Team

40
fabio-quartararo
Fabio Quartararo - VR46 Racing Apparel logo | foto© Yamaha Racing

Valentino Rossi maakt komend seizoen als geen deel meer uit als coureur van het Monster Energy Yamaha MotoGP Team, zijn plaats wordt ingenomen door de jonge Fransman Fabio Quartararo. De populaire Italiaan blijft echter wel verbonden aan het officiële Yamaha MotoGP Team zo bleek maandagochtend tijdens de teampresentatie, weliswaar niet als coureur maar wel als sponsor.

Maandagochtend 15 februari vond de teampresentatie plaats van het 2021 Monster Energy Yamaha MotoGP Team. Maverick Viñales en Fabio Quartararo onthulden o.a. de kleurstelling van hun Yamaha M1 machines voor komend seizoen, de nieuwe lay-out van de pitbox en hun nieuwe outfit voor 2021.

De oplettende fan zal iets opgevallen zijn bij het aanschouwen van de nieuwe pitbox en de nieuwe teamkleding die tijdens de presentatie gedragen werd door o.a. Viñales en Quartararo. Op zowel de kleding als ook de wanden van de pitbox is dit seizoen namelijk het VR46 Racing Apparel logo te zien.

Navraag bij Yamaha na afloop van de presentatie bracht duidelijk. Het Monster Energy Yamaha MotoGP team is namelijk een nieuwe alliantie aangegaan met het bedrijf van Valentino Rossi, VR46 Racing Apparel. Het bedrijf zal alle officiële Monster Energy Yamaha MotoGP teamkleding – men had hier onderling al een deal over sinds het seizoen 2016 – gaan produceren, terwijl het VR46 Racing Apparel logo dit seizoen prominent aanwezig zal zijn op zowel de teamkleding als mede op diverse andere plaatsen binnen het team (o.a. pit – en interview wanden). Identieke Monster Energy Yamaha MotoGP teamkleding zal binnenkort eveneens te koop zijn voor Yamaha-fans in het wereldwijde dealernetwerk en bij de bekende merchandise verkooppunten op de verschillende Grand Prix circuits.

Nu Rossi zelf niet meer als coureur aan het Monster Energy Yamaha MotoGP Team is verbonden blijft zijn naam middels een sponsordeal toch nog verbonden aan het team, het team waarmee hij in het verleden zoveel successen wist te boeken. Sportieve successen zullen er in deze nieuwe samenstelling samen helaas niet meer komen, maar zakelijk gezien zal deze nieuwe sponsordeal beide partijen vast en zeker geen windeieren gaan leggen.