Van den Goorbergh en Bendsneyder over hun Catalaanse Moto2 race

4563
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder (64) | foto© Randy van Maasdijk

Zonta van den Goorbergh eindigde zondagmiddag als achttiende in de Moto2 race van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya. Bo Bendsneyder daarentegen kreeg in deze race te maken met de pechduivel, een technisch probleem zorgde ervoor dat hij vroegtijdig de pits op moest zoeken. Onderstaand de reacties van de twee Nederlanders na afloop van de race.

Zonta van den Goorbergh begon sterk aan de race en wist in de eerste ronde drie posities goed te maken. De zeventienjarige Nederlander wist een goed tempo aan de dag te leggen maar moest vervolgens een aantal plaatsen prijsgeven. Uiteindelijk werd de finishlijn als achttiende gepasseerd op achttien seconden van de winnaar. Helaas betekende dat nog geen WK punten maar wederom werd dit weekend zichtbaar dat er sinds de zomerstop grote stappen zijn gemaakt.Zonta van den Goorbergh (P18): “De achttiende positie klinkt misschien niet geweldig maar uiteindelijk ben ik op achttien seconden van de winnaar geëindigd. Dat betekent dat ik na de eerste ronde zo’n 0,7 seconde per ronde verloor op de snelste man dus daar kunnen we best tevreden over zijn. Voor mij is er geen enkel incident gebeurd en niemand is uitgevallen dus helaas zijn we net weer de punten misgelopen. Uiteindelijk kunnen we best tevreden zijn met hoe het weekend is verlopen, we zijn na Oostenrijk op de juiste voet verdergegaan. Na Silverstone hebben we twee goede weekenden gehad dus ik kijk alweer uit naar Misano waar we dan hopelijk wel wat punten mee naar huis kunnen nemen.”

Bo Bendsneyder, die het hele weekend in crescendo had gepresteerd, moest zondagmiddag de race vroegtijdig beëindigen vanwege een technisch probleem. Een flinke tegenslag voor de Pertamina Mandalika SAG Team coureur die zich veel voor had gesteld van de race nadat hij de twee eerste dagen aantoonde over een uitstekend racetempo te beschikken.

Bo Bendsneyder (DNF): “We moesten vandaag stoppen vanwege een elektronisch probleem met het gas. We weten nog niet precies waarom, maar het leidde ertoe dat we niet verder konden rijden. Dit is iets waar we geen invloed op hebben, helaas moesten we stoppen. Het is jammer omdat we geen slechte race konden rijden, maar nu gaan we op zoek naar de fout. Morgen hebben we een belangrijke test voor volgend jaar, dus het is belangrijk om informatie te hebben over de Pirelli-banden. We hebben vandaag niet veel ronden gereden, dus morgen hebben we de kans om veel ronden te rijden en deze informatie te gebruiken voor volgend jaar.”

Maandag komen Van den Goorbergh en Bendsneyder beiden nogmaals in actie op Circuit de Barcelona – Catalunya als de Moto3 en Moto3 coureurs voor het eerst kennismaken met de nieuwe Pirelli banden, de banden die vanaf 2024 gebruikt zullen worden in beide categorien.Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag  • Crash MotoGP Bocht 1
  • Crash MotoGP Bocht 1
  • Crash MotoGP Bocht 1
  • Crash MotoGP Bocht 1
  • Crash MotoGP Bocht 1
  • Crash #1 Francesco Bagnaia - (ITA) - Ducati Lenovo Team - Ducati Desmosedici GP23
  • Crash #1 Francesco Bagnaia - (ITA) - Ducati Lenovo Team - Ducati Desmosedici GP23