Van der Mark aast op podium in Magny Cours

204
michael-van-der-mark
Michael van der Mark - Portimâo | foto© Nico Schneider

Michael van der Mark en het Pata Yamaha Official WorldSBK Team gaan dit weekend, tijdens de elfde ronde van het FIM World Superbike Championship in Magny Cours, met een duidelijke doelstelling van start: net als onlangs in Portimâo opnieuw twee keer op het podium finishen.

Michael van der Mark reist af naar Frankrijk na een succesvol weekend twee weken geleden in Portimão waar de 25-jarige coureur twee podium finishes aan zijn verzameling wist toe te voegen met een derde plaats in race 1 en een tweede plaats in race 2.Momenteel staat hij derde in het kampioenschap met 284 punten en gaat hij het laatste raceweekend op Europese bodem in met veel vertrouwen. Met drie podium finishes in hetzelfde aantal races op rij staat de Pata Yamaha coureur slechts 20 punten achter op de tweede plaats in het kampioenschap, een achterstand die hij in Magny-Cours heel graag ongedaan wil maken.

Het Circuit de Nevers Magny-Cours ligt in het midden van Frankrijk, 250 kilometer ten zuiden van Parijs. Het circuit is gebouwd in 1960 maar is een aantal keren aangepast, voor het laatst in 2003. Het is 4.411 kilometer lang en bestaat uit 17 bochten, 9 rechts en 8 links met een recht stuk van slechts 250 meter. De meeste bochten zijn nagemaakt van beroemde bochten van andere circuits en dragen dan ook de naam van het desbetreffende circuit. De layout bevat een mix van langzame, technische hairpins en chicanes op hoge snelheid zonder enig hoogteverschil.

De weersomstandigheden, met name de regen, hebben in het verleden op het Franse circuit veel invloed gehad in de resultaten. Echter is voorspeld dat het komend weekend warm en droog zal zijn met temperaturen ruim boven de twintig graden.

Michael van der Mark: “Na een succesvol weekend in Portimão, met een podiumfinish in beide races, kijk ik er naar uit om de baan weer op te gaan dit weekend in Magny-Cours. Met de verbeteringen die we hebben gedaan aan de Yamaha YZF-R1 sinds de test in Portimão in augustus denk ik dat we weer vooraan mee kunnen doen en te kunnen strijden voor een podiumplaats. Natuurlijk is het niet alleen het podium wat ons doel is, ik hoop ook dat we mee kunnen doen voor de overwinning aangezien de zeges in Donington Park al weer als heel lang geleden aanvoelen. Iedereen in het team is extreem gemotiveerd en ik vertrouw erop dat we de twee laatste Europese races van het seizoen sterk kunnen afsluiten.”

 

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App