De eerste dag van de Acerbis Catalunya Round zit erop. Lees onderstaand de reacties van de vijf Nederlandse deelnemers, te weten Michael van der Mark, Glenn van Straalen, Koen Meuffels, Jeffrey Buis en Scott Deroue.

Michael van der Mark (WorldSBK, P2): “Ik ben echt blij met de eerste dag hier in Barcelona. De omstandigheden waren anders dan tijdens de test maar ik voelde mij meteen heel goed op de motor en de veranderingen die we tijdens FP1 hebben aangebracht waren allemaal positief. De motorfiets is ook heel anders dan tijdens de eerste test, dus het was echt interessant om te zien hoe de R1 presteerde. Ik was erg blij met hoe snel we vanmorgen waren en ook met een gebruikte band hadden we een heel goed tempo. In mijn snelle ronde had ik een klein moment, maar zelfs met dat moment was FP1 geweldig. FP2 was nat, dus ik wachtte even om te zien hoe de baancondities waren voordat ik met de motor op pad ging en om eerlijk te zijn voelde ik mij heel comfortabel. Ik boekte elke ronde vooruitgang en uiteindelijk probeerden we een andere afstelling voor deze omstandigheden, maar de baan droogde erg snel op. Ik ben blij met mijn motorfiets, blij met FP1 en ik denk dat het waardevol was om in FP2 te rijden.”

Glenn van Straalen (WorldSSP, P23): “Het was flink wennen vandaag op een nieuwe baan en motor. Het ging niet verkeerd in FP1 en stonden er qua rondetijd niet slecht bij. We hadden graag in FP2 de volgende stap willen maken, maar helaas door de regen weinig droge rijtijd gehad. Morgen gaan we er weer hard voor werken en ik denk dat we dan een grote stap kunnen maken.”

Koen Meuffels (WorldSSP300 – GroepA, P2): “Ik ben erg tevreden over de eerste dag. Het circuit was nieuw voor mij, iets wat ik altijd leuk vind. In de eerste droge vrije training wist ik een tweede tijd te rijden. In de tweede natte vrije training ben ik als vierde geëindigd. Voor morgen is het nog even afwachten wat het weer gaat doen.”

Jeffrey Buis (WorldSSP300 – GroepA, P3): “Het was belangrijk om in de eerste sessie gelijk te pushen, omdat het in de middag mogelijk zou gaan regenen. Dat was goed gelukt met een derde tijd. In de tweede sessie was het nat en hebben we geen risico’s genomen. Een derde tijd vandaag op een nieuw circuit; ik ben tevreden.”

Scott Deroue (WorldSSP300 – GroepB, P15): “Van dit soort dagen, daar word ik niet vrolijk van. In FP1 was het droog, maar toen we naar buiten gingen hadden wat problemen. Hierdoor geen goede tijd kunnen zetten. In FP2 was het nat, waardoor we er in de combineerde uitslag van vandaag niet bij staan. We moeten hopen dat het morgen droog is in FP3, anders moeten we van start in de Last Chance Race.”

 

Handige links Acerbis Catalunya Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App