Van der Sluis en Van Sikkelerus op pole tijdens IDC ronde in Assen

2167
Danny van der Sluis | Foto credit: Jan Timmerman - JTS Fotografie

Danny van der Sluis heeft met een 1’39.930 de pole position gepakt voor de Dutch Superbike races in Assen dit weekend. Vladimir Leonov en Ricardo Brink mogen ook vanaf de eerste rij vertrekken. Na spannende Dutch Supersport kwalificaties was Jaimie van Sikkelerus nipt het snelste voor Glenn van Straalen en Patrick Hobelsberger.

Dit weekend op het TT Circuit Assen de vierde ronde van het International Dutch Championship (IDC) verreden. Het betreft een driedaags evenement, waarbij er naast het IDC ook gereden wordt in andere klassen georganiseerd door Bike Promotion en ART Motor. Vandaag was de trainingsdag voor het IDC, waarbij de Dutch Superbike en Dutch Supersport categorie zowel een vrije training als twee kwalificaties reden op het Drentse circuit.Dutch Supersport
Naast de vaste deelnemers staan er dit weekend ook diverse gastrijders uit het IDM aan de start in de Dutch Supersport klasse. Deze coureurs bereiden zich zo voor op de IDM ronde op het TT Circuit, die half augustus op de planning staan. In de kwalificaties was er spannend, want uiteindelijk stond de top-drie binnen één tiende van een seconde uit elkaar. Jaimie van Sikkelerus was na de eerste kwalificatie het snelste, maar in de tweede sessie werd zijn voorlopige pole tijdelijk overgenomen door Glenn van Straalen. In de slotfase wist Van Sikkelerus de eerste positie toch terug te pakken met een 1’42.091 nipt voor Van Straalen en de snelle IDM rijder Patrick Hobelsberger. Marc Buchner, Jeroen Hilster en Milan Merckelbagh vormen de tweede startrij voor de dubbele races dit weekend in Assen. Gabriel Noderer zette een zevende tijd, net voor zijn IDM collega Dino Iozzo. Finn de Bruin klokte op zijn Pearle Gebben Racing Yamaha een negende tijd en Elias van Roekel maakte de top-tien compleet na twee kwalificaties.

Dutch Superbike
Ook in de Dutch Superbike klasse gebruiken een aantal IDM rijders dit weekend om testmeters te maken waaronder Vladimir Leonov. De Rus was na de eerste kwalificatie het snelste met 1’39.937. Regerend Nederlands kampioen Danny van der Sluis was vandaag goed in vorm, want hij wist in de tweede kwalificatie met zevenduizendste onder deze rappe tijd te duiken en zo de pole position te pakken. Ricardo Brink, huidige leider in het Nederlands kampioenschap, moest vier tienden toegeven op Van der Sluis en mag de races als derde aanvangen. Een vierde tijd was er voor Frank Nieman, die nipt sneller was dan Vasco van der Valk. Nick Vlaar klokte een zesde tijd en de Duitser Max Schmidt eindigde als zevende na twee kwalificaties. Joris Lentfert kwam tot een achtste tijd, gevolgd door Thijs Peeters. Toine Gierkink zette een tiende tijd, ondanks een crash in het slot van de tweede kwalificatie.

Zowel zaterdagmiddag als zondagmiddag rijdt de Dutch Superbike als Dutch Supersport klasse een wedstrijd op het TT Circuit Assen. Het betreft de zesde en zevende race van het seizoen 2021.

Handige links IDC Assen (5) 2021:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

 

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter