Van der Sluis met TT Racing op jacht naar prolongatie ONK SuperCup 1000 titel

352
danny-van-der-sluis
Teammanager Jan Troost (l) met coureur Danny van der Sluis (r) | foto© TT Racing Team

Danny van der Sluis zal in het seizoen 2020 uitkomen voor het TT Racing Team in de ONK SuperCup 1000 klasse. Het team uit Staphorst zal dit gaan doen met een gloednieuwe BMW S1000RR. Naast het verdedigen van de ONK titel zal de 22-jarige coureur ook een aantal gastoptredens rijden in de IDM Superbike klasse.

Danny van der Sluis reed de afgelopen twee seizoenen voor Start Racing in de ONK SuperCup 1000 klasse. En niet zonder succes, want in zijn debuutjaar werd de Staphorster direct derde in het kampioenschap. Afgelopen jaar deed hij er nog een schepje bovenop. Na vier overwinningen en acht podiumplaatsen mocht Van der Sluis zich ONK SuperCup 1000 kampioen noemen. Dit betekende zijn tweede Nederlandse titel in de OW Cup, want in 2015 was hij de sterkste in de SuperCup 600 categorie.

Na twee mooie seizoenen gaat Van der Sluis een nieuwe uitdaging aan en gaat hij rijden voor het TT Racing Team op een 2020 BMW S1000RR. Het TT Racing Team komt eveneens uit Staphorst, waardoor we kunnen spreken van een Staphorster combinatie. Daarnaast zal Kor Veldman van Core Engineering het team technisch ondersteunen. Het hoofddoel is om de ONK SuperCup 1000 titel te prolongeren. Daarnaast zal de TT Racing Team coureur ook tijdens drie IDM Superbike evenementen aan de start staan met een wildcard. Hierdoor hoopt hij zich in de kijker te rijden om in 2021 de volledige overstap te maken naar het sterke internationale Duitse kampioenschap.

Danny van der Sluis: “Ik kijk enorm uit naar deze mooie uitdaging op de nieuwe BMW S1000RR met het TT Racing Team. De BMW is een 2020-fiets en qua specificaties exact hetzelfde als in het IDM Superbike gehanteerd wordt. Daarnaast gaan de monteurs die mij al jaren bijstaan met mij mee en krijgen we ondersteuning van Core Engineering, waardoor ik denk dat we een heel goed pakket hebben om te strijden voor de ONK SuperCup 1000 titel. Daarnaast willen we tijdens de IDM wildcards een goede indruk achter laten. In maart gaan we voor het eerste testen met deze BMW. Ik kan niet wachten!”

Teammanager Jan Troost: “Ik ben zeer enthousiast over dit nieuwe project! Ik vind het ook bijzonder dat we met een volledig Staphorster team van monteurs, coureur en overige teamleden gaan rijden in het ONK. Danny is vorig jaar kampioen geworden en het doel is om de titel te prolongeren. Dankzij dit sterke pakket heb ik er alle vertrouwen in dat we komend seizoen iets moois neer kunnen zetten met bijbehorende resultaten.”Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App