Van der Sluis wint ook tweede Dutch Superbike race voor Brink en Nieman

2014
Danny van der Sluis, Ricardo Brink en Frank Nieman | Foto credit: Jan Timmerman - JTS Fotografie

Danny van der Sluis heeft ook de tweede Dutch Superbike race tijdens de IDC driedaagse in Assen gewonnen. Ricardo Brink werd opnieuw tweede en Frank Nieman scoorde ook een podiumplaats. Gastrijder Vladimir Leonov was het snelste, maar besloot om in de laatste ronde uit de wedstrijd te stappen.  

Danny van der Sluis mocht ook tijdens de tweede Dutch Superbike race tijdens de IDC driedaagse vanaf pole position vertrekken. Van der Sluis had zaterdagmiddag de eerste race gewonnen voor Ricardo Brink en gastrijder Max Schmidt. Naast de TT Racing Team coureur stonden gastrijder Vladir Leonov en Brink. Op de tweede startrij stonden rijders die revanche wilden nemen, aangezien Frank Nieman en Nick Vlaar zaterdagmiddag ten val waren gekomen en Vasco van der Valk niet tevreden was over zijn tempo in de eerste race, die eindigde in vierde positie.

Deze keer was het de Rus Leonov die in de eerste ronde de leiding nam voor Brink en Van der Sluis. In de tweede rond ging Van der Sluis voorbij aan Brink in de Strubben. Leonov wist aan de leiding beetje bij beetje weg te rijden ten opzichte van Van der Sluis, die op zijn beurt Brink los wist te rijden. Achter Brink kon ook Nieman goed volgen. Leonov bleef de snelste tijden draaien, maar besloot om in de laatste ronde uit de race te stappen, aangezien hij als gastrijder deelnam aan de race.

Van der Sluis was ondertussen meerdere seconden weggereden bij Brink en won zijn tweede race van het weekend. Brink werd opnieuw tweede en blijft het Dutch Superbike kampioenschap aanvoeren met een voorsprong van 28 punten op Van der Sluis. Nieman eindigde anderhalve seconde achter Brink als derde. Achter een andere gastrijder Max Schmidt, scoorde Van der Valk een vierde plaats. Deze positie veroverde Van der Valk na een inhaalrace, nadat hij na een zeer slechts start als laatste De Strubben uitkwam. Vlaar eindigde als vijfde gevolgd door Thijs Peeters, Joris Lentfert, Kees Boekel, Toine Gierkink en Robert Voogd.

Handige links IDC Assen (5) 2021:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

 

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter