Van der Sluis wint zijn eerste Dutch Superbike race van 2021

4455
Danny van der Sluis viert zijn eerste zege in 2021 | Foto credit: Jan Timmerman - JTS Fotografie

Regerend kampioen Danny van der Sluis heeft zijn eerste Dutch Superbike race van het seizoen 2021 gewonnen. Ricardo Brink finishte als tweede. Een halve minuut achter het tweetal werd gastrijder Max Schmidt derde gevolgd door Vasco van der Valk en Thijs Peeters.

Danny van der Sluis vertrok zaterdagmiddag vanaf pole position tijdens de eerste Dutch Superbike wedstrijden tijdens de IDC (International Dutch Championship) driedaagse op het TT Circuit Assen. Naast de TT Racing Team coureur stonden op de eerste startrij gastrijder Vladimir Leonov en leider in het kampioenschap Ricardo Brink. De tweede startrij werd gevormd door Frank Nieman, Vasco van der Valk en Nick Vlaar.

Brink dook als eerste de Haarbocht in voor Vlaar en Van der Sluis. In de eerste ronden wisten Brink en Van der Sluis vervolgens wat weg te rijden, maar ook gastrijder Leonov kan aanhaken. Daarachter gingen in de derde ronde zowel Vlaar als Nieman onderuit. Aan kop wist Van der Sluis in de derde ronde de leiding over te nemen en probeerde weg te rijden bij Brink en Leonov, die het met elkaar aan de stok hadden. Brink wist af te rekenen met de Rus Leonov en zette de achtervolging in op Van der Sluis. In de negende ronde zou Leonov zijn BMW de pitstraat insturen met waarschijnlijk een technisch probleem.

• Dutch Superbike race 2

Net over de helft van de race zat Brink weer aan het achterwiel van Van der Sluis, maar in de slotfase moest hij toch weer iets toegeven. Van der Sluis scoorde zijn eerste overwinning van 2021 met drie seconden voorsprong op Brink. Gastrijder Max Schmidt eindigde een halve minuut achter de twee koplopers als derde. Aangezien de Duitser Schmidt een gastrijder was, scoorde vierde man Van der Valk punten voor een derde plaats. Thijs Peeters finishte als vijfde gevolgd door Toine Gierkink en Robert Voogd. De strijd om de achtste plaats tussen drie rijders werd gewonnen door Kenny Tournel, die net voor Kees Boekel en Alexander Klaassen over de finish kwam.

Zondagmiddag om 17:54 uur gaat de tweede Dutch Superbike race van start in Assen.