Van Keymeulen ook actief in het WK Endurance

63

Didier van Keymeulen gaat naast zijn FIM Superstock 1000 Cup activiteiten ook deelnemen aan het WK Endurance en zal daarvoor een team vormen met Warwick Nowland en Glen Richards.

Didier tijdens de Bol d'Or (foto: website Didier van Keymeulen)

Didier is vooral bekend van zijn titel in de FIM Superstock 1000 Cup. De Belg werd met Yamaha in 2005 kampioen in deze klasse na een seizoenlang duel met zijn toenmalige teamgenoot Kenan Sofuoglu. Waar Kenan voor 2006 een plaatsje bij het Ten Kate Honda team vond ging het met van Keymeulen wat minder. Hierdoor had Van Keymeulen wel de tijd om in actie te komen tijdens de Bol d’Or waarin hij uitkwam voor het GMT94 team en daarmee een uitstekende prestatie neerzette. Daardoor kwam hij in de belangstalling van de Endurance teams.

Komend jaar zal Didier dan ook niet alleen de Bol d’Or rijden maar ook de andere WK Endurance races en dat naast zijn deelname aan het kampioenschap waar hij in 2005 de titel behaalde. De data voor beide kampioenschappen vallen namelijk niet samen waardoor deze stap mogelijk wordt.

Teambaas Russel Benney was verheugd over het sluiten van de overeenkomst en heette zijn nieuwe coureur hartelijk welkom.

“Ik praatte eind 2005 voor het eerst serieus met Didier. Het is geweldig dat ik voor 2007 van zijn diensten gebruik kan maken en ik kijk er naar uit om hem samen met zijn teamgenoten op het podium te zien staan.”

Een insider van het team reageerde enthousiast op de komst van Didier.

“Ik weet hoe snel Didier is nadat ik hem vorig jaar heb zien testen op Magny-Cours , hij zal een geweldige aanvulling op het Australische rijders duo zijn.“

Naast van Keymeulen is het team ook in gesprek geweest met Jason Pridmore maar  ze konden de inmiddels gestopte AMA Superbike coureur niet overhalen om terug te keren.

Halverwege maart zullen Didier en zijn collega’s elkaar voor het eerst ontmoeten tijdens een test op Albacete.