Van Leuven vervangt West in Magny Cours

239
kevin-van-leuven
Anthony West (l) en Kevin van Leuven (r) | foto© EAB Antwest Racing

Kevin van Leuven zal komend weekend in Magny Cours als vervanger optreden van de geschorste Anthony West binnen het EAB Antwest Racing Team.

Kevin van Leuven zal dit weekend tijdens de Acerbis French Round in Magny Cours naast Rob Hartog, Wayne Tessels en Jaimie van Sikkelerus als vierde Nederlander in actie komen in de WorldSSP klasse.De Limburger, normaalgesproken als data engineer actief binnen het EAB Antwest Racing Team, komt als vervanger in actie voor zijn geschorste teambaas Anthony West. De voorheen in de British Supersport klasse en momenteel in ONK Super Cup 600 van de OW Cup uitkomende Limburger maakt hiermee zijn debuut als World Supersport coureur in een buitenlandse wedstrijd.

Kevin van Leuven:  “Ik vind het geweldig dat ik deze kans van dit team krijg. Er moest in één week tijd nog ontzettend veel geregeld worden om hier te kunnen starten. Zo moest de Dorna toestemming geven voor een start en ook de KNMV moest groen licht geven. Met dank aan iedereen voor de soepele samenwerking. Ik heb pas woensdag definitief te horen gekregen dat het ook echt doorgaat. Ik kan je vertellen dat het een paar spannende dagen waren of het wel of niet zou doorgaan. Ik kijk er erg naar uit om vrijdagmorgen aan de slag te gaan met de EAB Kawasaki. Ik heb een paar jaar geleden al op Magny Cours gereden tijdens een EK 600 race. Ik vind het een mooi, uitdagend circuit om te rijden. Over wat voor klassering ik hier kan scoren heb ik geen flauw idee. Graag wil ik iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt om hier komend weekend aan de start te verschijnen. Ik ga mijn stinkende best doen om hier een goed resultaat neer te zetten!”

West zelf zal dit weekend in Magny Cours als teammanager en rijderscoach optreden.

Lees ook:  Anthony West: ‘Positieve dopingtest, maar geen idee waarom’

 

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App