Van Straalen als vervanger West naar Argentinië

279
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen (l) en Anthony West (r) | foto© Evert Slager

Glenn van Straalen zal binnenkort zijn debuut maken als WorldSSP coureur, de Nederlander zal namelijk binnen EAB Antwest Racing tijdens de volgende wedstrijd van het seizoen de plaats innemen van de geschorste Anthony West.

Glenn van Straalen, de KTM Fortron Racing Team coureur die zondagmiddag in Magny Cours nog als achtste finishte in de WorldSSP 300 race, kreeg na afloop van deze wedstrijd een leuk verjaardagscadeau. De zondag 18 jaar geworden coureur uit Hoogkarspel kreeg namelijk te horen dat hij de volgende World Supersport racevan het seizoen in Argentinië als vervanger van Anthony West op mag gaan treden.West, die net voor aanvang van het World Superbike weekend in Portimâo te horen kreeg dat hij begin juli na afloop van de World Supersport race in Misano bij een dopingcontrole positief had getest en per direct geschorst werd voor deelname aan wedstrijden, werd dit weekend in Magny Cours vervangen door de normaal gesproken als data engineer in het team werkende Kevin van Leuven. De Limburger deed het zeker niet onverdienstelijk door zondagmiddag als tweeëntwintigste de finish te passeren.

Met het aantrekken van Van Straalen als vervanger zal Van Leuven de volgende wedstrijd van het seizoen gewoon weer zijn bestaande job gaan uitoefenen en als data engineer met EAB Antwest Racing afreizen naar Argentinië. West zelf zal net als in Magny Cours weer optreden als teammanager van zijn eigen in Nederland gevestigde team.

 

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App