Van Straalen en Team Streuer winnen zondagraces tijdens IDM Assen

2316
Foto credit: Damon Teerink

Glenn van Straalen wint na een spannend slot ook de tweede IDM Supersport 600 race op het TT Circuit Assen. Bennie Streuer en Jeroen Remmé hebben hun eerste overwinning als team in de pocket, nadat zij als eerste finishten in de IDM Zijspannen. Sven Wind won opnieuw de Yamaha R3 bLU cRU Cup race.

Zaterdagmiddag werden Glenn van Straalen, Tom Booth-Amos, Tim Reeves met Kevin Rousseau, Lorenzo Luciano en Sven Wind de winnaars tijdens de eerste races van het IDM evenement op het TT Circuit Assen. Zondagmiddag stonden de tweede races op het programma. Het verslag van de IDM Superbike 1000 wedstrijden is te lezen in een ander artikel op Racesport.nl.

IDM Supersport 600 – Race 2
Het werd een spannende tweede IDM Supersport 600 race. Eerst bestond de kopgroep uit zes rijders, maar in de loop van de race moesten Rob Hartog en Max Enderlein iets lossen. Van Straalen, gastrijder Sander Kroeze, Patrick Hobelsberger en Valentin Debise bleven vooraan over. Hobelsberger en Van Straalen deden veelal het kopwerk. In de tweede helft van de race viel de groep iets uit elkaar, waarbij de Kawasaki’s van Van Staalen en Debise vooraan overbleven. Debise nam in de voorlaatste ronde de leiding over. In de laatste ronde kwam Van Staalen na een mooie inhaalactie in de laatste sector terug naar de leiding en zo won hij zijn tweede race van het weekend. Hobelsberger finishte net voor Kroeze als vierde. Hartog werd achter Enderlein zesde. Gastrijder Jeffrey Buis vocht in de groep voor plaats zeven en eindigde als negende. De overige Nederlanders finishten als volgt: Jeroen Hilster (P12), Milan Merckelbagh (P14), Joep Overbeeke (P16), Rick Dunnik (P17), Colin Velthuizen (P22) en Anne van Galen (P24). Melvin van der Voort kwam ten val en gastrijder Finn de Bruin moest vroegtijdig de pitstraat opzoeken.

IDM Supersport 300 – Race 2
Het werd een echte Supersport 300 race in Assen met een grote kopgroep. Onderweg was regerend kampioen Lennox Lehmann en Sasha De Vits al vanuit de voorste groep gevallen. In alle hectiek wist gastrijder Tom Booth-Amos in de voorlaatste ronde een klein gaatje te slaan. Daarachter gingen er zeven rijders aan één lint de laatste ronde in met daarbij Walid Khan als enige Nederlander. Booth-Amos wist zijn tweede overwinning van het weekend te scoren. In de groep werd Dirk Geiger in de laatste chicane hard geraakt door Oliver Svendsen. Beide rijders kwamen ten val. Marvin Siebdrath werd tweede en pakte het volle puntentotaal, omdat Booth-Amos als gastrijder geen punten scoort. Micky Winkler werd en Khan werd keurig vierde. Kort achter de kopgroep finishte Twan Smits als zevende. Thom Molenaar werd net voor zijn teamgenoot Sven Doornenbal elfde. Mieke Abbink werd twintigste, terwijl Luuk de Ruiter in de eerste ronde ten val kwam.

IDM Zijspannen – Race 2
Tim Reeves en Kevin Rousseau moeten vanuit de pitstraat aan de tweede IDM Zijspannen race beginnen. Bennie Streuer en Jeroen Remmé pakten kopstart en wisten gelijk een gat te slaan naar de concurrentie. Reeves en Rousseau kwamen daarachter al zeer snel naar plaats twee en gingen vervolgens op jacht naar hun teamgenoten. In de slotfase wisten Reeves en Rousseau de achterkant van Streuer en Remmé te bereiken, maar ze kwamen er niet voorbij. Het betekende voor Streuer zijn eerste zege na zijn blessure en tevens de eerste zege samen met Remmé. Mike Roscher en Anna Burkard werden derde, terwijl Wiggert Kranenburg met Hahn als zevende over de eindstreep kwamen.

Northern Talent Cup – Race 2
Het werd ook een spannende tweede Northern Talent Cup race in Assen, waarbij er een kopgroep van twaalf rijders bij elkaar bleef. In de voorste groep waren ook de Nederlanders Kas Beekmans en Damian Boessenkool te vinden. De winst ging in de laatste ronde Jacopo Hosciuc voor Kervin Farkas en Noel Willemsen. Beekmans finishte binnen een seconde van de winnaar als zesde. Boessenkool kwam in de laatste ronde ten val en Rio Olofsen kwam ook niet aan de finish. Ook was er een valpartij voor Luciano, die zaterdag de wedstrijd wist te winnen. Loris Veneman is normaal gesproken de vierde Nederlander in deze klasse, maar hij kwam vrijdag ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen.

Yamaha R3 bLU cRU Cup – Race 2
Opnieuw moest er in de Yamaha R3 bLU cRU Cup een fotofinish eraan te pas komen om de winnaar te bepalen. Wel was de winnaar hetzelfde, net als in de eerste race was Sven Wind het eerste bij de eindstreep. Nick Roelfsema werd zeer kort achter Wind tweede en de Belg Ferre Fleerackers werd derde. Maandag volgt er een volledig verslag van de Yamaha R3 bLU cRU Cup races op het TT Circuit Assen.

Handige links IDM Assen 2021:

Live verslag races (zaterdag)
Live verslag races (zondag)

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?