Van Trigt, Veijer en Van Crugten door naar finaledag Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event

6042
red-bull-selection-event
V.l.r. Jurrien van Crugten, Kiyano Veijer en Owen van Trigt | foto© Joan Veijer

Owen van Trigt, Jurrien van Crugten en Kiyano Veijer hebben hun eerste dag van het Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event in het Spaanse Guadix erop zitten. De drie Nederlandse talenten presteerden uitstekend tijdens hun drie sessies en hebben zich alle drie weten te plaatsen voor de finaledag.

Maar liefst 111 jonge wegracetalenten uit 30 verschillende landen zijn deze dagen in het Spaanse Guadix voor het Red Bull MotoGP Rookies Cup evenement. Tijdens het driedaagse evenement vind de selectie plaats voor deelname aan de 2024 editie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup.De coureurs zijn tijdens het evenement verdeeld in twee groepen, de eerste groep kwam maandag in actie, de tweede groep reden hun eerste sessies op dinsdag. Tijdens beide dagen kregen de jonge coureurs in twee sessies de gelegenheid om hun kunsten te vertonen voor de ogen van de Red Bull MotoGP Rookies Cup organisatie. Tijdens deze twee dagen vond er een eerste selectie plaats waarna de geselecteerden woensdag nogmaals in actie komen tijdens de finaledag.

Tijdens de eerste dag kwamen met name de Spanjaarden, Fransen en Italianen in actie terwijl de drie Nederlandse talenten Jurrien van Crugten, Kyano Veijer en Owen van Trigt waren allen ingedeeld voor de tweede dag.

Na afloop van de eerste dag kregen 28 coureurs een uitnodiging voor de finaledag, dinsdag na afloop van de tweede dag hoorden 27 talenten het heugelijke nieuws dat ze door waren naar de derde en afsluitende dag.

Inmiddels hebben we goed nieuws ontvangen uit Guadix, zowel Van Trigt, Veijer als ook Van Crugten hebben zich geplaatst bij de in totaal 55 coureurs die woensdag nogmaals in actie mogen komen tijdens derde en beslissende finaledag.

Geselecteerden: DAG 1 | DAG 2Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’