Veijer, Iwema en Bendsneyder over dag 1 van de Bitci Motorrad Grand Prix von Österreich

2834
collin-veijer
Collin Veijer | foto© Red Bull Content Pool

Dit weekend wordt op de Red Bull Ring voor het tweede opeenvolgende weekend een Grand Prix verreden, de Bitci Motorrad Grand Prix von Österreich. Naast Bo Bendsneyder (Moto2) komen dit keer ook Collin Veijer (Red Bull MotoGP Rookies Cup) en Jasper Iwema in actie op het Oostenrijkse circuit. Onderstaand de reacties van de drie Nederlanders na afloop van de eerste dag.

Collin Veijer (P12): “Ik kan jullie niet vertellen hoe ik blij ik op dit moment ben. De afgelopen dagen waren vanzelfsprekend niet fijn, ik was flink ziek en daarbij was het een race tegen de klok of ik hier überhaupt wel kon en mocht rijden. Gelukkig waren de uitslagen van de laatste twee verplichte PCR-testen negatief en kregen we op het allerlaatste moment groen licht om te mogen rijden. Daar komt bij dat ik zelf natuurlijk nog niet helemaal fit ben (ik word nog steeds heel erg snel moe) en dat alle andere jongens hier vorige week ook al gereden hebben. Kortom, allemaal dingen waarvan ik vooraf niet wist hoe deze gingen uitpakken. Vanmorgen tijdens de eerste vrije training merkte ik al meteen dat het fysiek gezien wel te doen was. Aangezien alle jongens op gebruikte banden van vorig weekend begonnen en ik deze vanzelfsprekend niet had moest ik het doen met een set gebruikte banden van de Sachsenring. Deze banden waren echt al helemaal op en ik kon dan ook geen moment pushen. Hetzelfde gold voor de tweede vrije training, maar hier merkte ik wel dat mijn eigen gevoel steeds beter werd.
Voor de kwalificatie kregen we zoals gebruikelijk allemaal nieuwe banden, en toen merkte ik meteen dat de snelheid er weer was. Ik wist meteen een aantal goede rondetijden te rijden binnen de top tien totdat mijn motor er mee ophield. In de laatste paar minuten kon ik nog op een reserve motor een paar ronden rijden maar vanzelfsprekend zat er op deze voor mijn vreemde machine geen verbetering meer in. Ik zakte hierdoor naar de twaalfde startplaats, normaalgesproken zou ik hier flink van balen maar gezien alles denk ik dat we hier niet anders dan tevreden mee kunnen en moeten zijn.
De races zullen zaterdag en zondag fysiek gezien een pittige opgave worden, maar we hebben vandaag drie keer gereden dus dat moet ook wel gaan lukken. Ik ga er in ieder geval alles aan doen en laten zien dat alle inspanningen om hier weer te mogen rijden niet voor niets zijn geweest.”

Jasper Iwema (P15): “Het was een goede eerste dag hier in Oostenrijk, de Red Bull Ring is een nieuw circuit voor mij. In de ochtendsessie heb ik de baan bestudeerd en we hadden wat problemen met de remmen, maar in de middag reden we echt snel en het is een goede manier om het weekend te beginnen. Het is een circuit dat zich goed aanpast aan mijn lichaamsbouw en de sensaties zijn goed. Laten we zien wat de rest van het weekend voor ons in petto heeft.”

Bo Bendsneyder (P24): “Het was wederom een eerste moeilijke dag. Ik had veel problemen. In FP2 hadden we de nodige problemen met de achterrem, maar het team heeft geweldig werk verricht om dit te repareren. In de volgende exit werkte het echter opnieuw niet. Ik moet het team bedanken want ze hebben hard gewerkt om het te herstellen maar we hadden helaas niet genoeg tijd. Voor morgen komt alles in orde. Laten we morgen afwachten, hopelijk is het dan beter. We zullen gewoon hard blijven werken, zoals altijd.”

Racesport.nl Liveblog
Voor meer details van de sessies tijdens deze eerste dag van de Bitci Motorrad Grand Prix von Österreich verwijzen wij jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.Handige links Bitci Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter