Veijer, Iwema en Bendsneyder over dag 2 van de Bitci Motorrad Grand Prix von Österreich

2895
jasper-iwema
Jassper Iwema | foto© Pons HP40

Jasper Iwema (FIM Enel MotoE World Cup) en Bo Bendsneyder (Moto2) kwalificeerden zich zaterdag op de Red Bull Ring respectievelijk als zestiende en zesentwintigste voor de zondag te verrijden races. Collin Veijer wist een zwaar bevochten elfde plaats te scoren tijdens de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup van de Bitci Motorrad Grand Prix von Österreich. Onderstaand de reacties van de drie Nederlanders.

Collin Veijer (P11): “Een elfde plaats vandaag in de eerste race. Normaalgesproken zou ik niet tevreden zijn met deze uitslag, maar ik denk dat ik gezien mijn fysieke omstandigheden mijn handen dicht moet knijpen en tevreden kan en moet zijn. Vooraf was ik best wel bezorgd of ik het zeventien ronden lang vol zou houden en de race überhaupt wel uit zou kunnen rijden. Mijn start was redelijk en ook de rondetijden waren in het begin best wel goed- zelfs sneller dan mijn kwalificatietijd. Maar na zes ronden begon in het al te merken, mijn concentratie werd minder en fysiek gezien werd het steeds zwaarder. De laatste ronden waren echt heel erg zwaar en ik moest – ook voor mijn eigen veiligheid – de groep laten gaan. Ik heb echt alles gegeven en het einde gehaald, maar vraag me niet hoe. Na de race was ik helemaal kapot, zo kapot dat ik niet eens in staat was om mijn motor naar de Red Bull MotoGP Rookies Cup tent terug te duwen. We zijn inmiddels weer een beetje op adem gekomen, nu snel terug naar het hotel en op tijd naar bed om me op te laden voor de tweede race van morgen. Iedereen bedankt voor de hulp en de ondersteuning zodat ik hier dit weekend aan de start kan staan en deze race heb kunnen rijden.”

Jasper Iwema (16e): “Ik ben tevreden met het werk van vandaag. Het is moeilijk om één goede ronde neer te zetten tijdens de E-Pole en helemaal omdat we na FP3 de nodige veranderingen die we hebben doorgevoerd. Maar ik heb de limiet opgezocht en ik ben tevreden met mijn gereden ronde. De positie kon beter maar ik voel me goed en morgen zetten we weer een stap voorwaarts proberen te maken in de race.”

Bo Bendsneyder (P26): “Het was vandaag echt een vreemde dag want de eerste sessie was echt goed. Ik was snel en het tempo was goed. We misten net twee tienden van een seconde om door te gaan naar Q2. We waren vooraf echt positief gestemd om door te gaan naar Q2. Ik ben dan ook een beetje teleurgesteld, het enige wat we weten is dat we morgen achteraan starten maar daar kunnen we helaas niets meer aan veranderen, we zijn en blijven positief en we denken dat het morgen onze dag zal zijn. We blijven hard werken.”

Racesport.nl Liveblog
Voor meer details van de sessies tijdens deze tweede dag van de Bitci Motorrad Grand Prix von Österreich verwijzen wij jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag.Handige links Bitci Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter