Verkoop Kiefer Racing mislukt, toekomst Aegerter en Cortese onzeker

8
Aegerter
V.l.n.r. Crewchief Jan Luiyten, Dominique Aegerter en Jochem Kiefer | foto© Kiefer Racing

Dominique Aegerter en Sandro Cortese hebben enkele dagen voor de kerst een flinke tegenslag te verwerken gekregen. De verkoop van het Kiefer Racing Moto2 team blijkt gebaseerd te zijn op een grote Russische luchtbel, de deal met KTM is van de baan met als gevolg een onzekere racetoekomst voor het tweetal.

Het waren de afgelopen weken hectische tijden voor het Duitse Kiefer Racing. Zo overleed één van de drijvende krachten achter het team, Stefan Kiefer tijdens de Maleisische Grand Prix aan de gevolgen van een hartstilstand. De 51-jarige Duitser, die samen met zijn broer Jochem Kiefer de leiding had over het Moto2 Team waarvoor de Zwitser Dominique Aegerter en de Brit Tarran Mackenzie actief waren, had een aantal uren voor zijn plotselinge dood overeenstemming weten te bereiken met de Britse zakenman David Pickworth over de verkoop van hun team.

De toekomst van het Duitse Moto2 team leek hiermee veiliggesteld voor de komende jaren. Het liep de afgelopen weken echter allemaal iets anders. Naast het verlies van zijn broer Stefan kreeg Jochem Kiefer – al jaren de technische steun en toeverlaat binnen het team – ineens te maken met allerlei zaken die normaalgesproken door zijn broer geregeld werden.

Nadat eerst alle privé-zaken afgehandeld waren, het lichaam van Stefan Kiefer eindelijk vanuit Sepang overgevlogen was naar Duitsland en de begrafenis achter de rug was bleken de gemaakte afspraken toch iets gecompliceerder dan in eerste instantie werd gedacht.

Zo kwam Pickworth diverse keren niet opdagen op een afspraak, verschuilde de van oorsprong Britse zakenman zich diverse keren achter het feit dat het geld van de Russische investeerders nog even op zich liet wachten, de benodigde documenten nog niet binnen waren etc.

Twee weken terug leek er echter schot in de zaak te komen. De momenteel in Oostenrijk wonende Pickworth reisde naar KTM om daar de 2018 KTM Moto2 machines voor Aegerter en Cortese te bestellen. De machines werden besteld en na een onzekere periode leek er dan eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor zowel de mensen van Kiefer Racing, Aegerter en Cortese.

Helaas, zoals nu bekend is geworden. Onderdeel van de met KTM gesloten deal was namelijk het verzorgen van een bankgarantie voor de peperdure machine. Hiervoor had KTM de Britse zakenman en voormalig coureur een termijn gesteld. Helaas bleef de toegezegde en bij de deal horende bankgarantie uit en besloot KTM deze week de getekende contracten te verscheuren en alsnog af te zien van de deal.

De definitieve contracten met de twee rijders, die deze week getekend zouden worden, blijven achterwege waardoor zowel Aegerter als ook Cortese zo vlak voor de kerst met een flinke kater achter blijven.

Met het afketsen van deze deal en het schijnbaar afhaken van de Russische investeerder lijkt er definitief een einde te komen aan het sprookje, een sprookje dat nooit echt een sprookje was maar regelmatig meer weg had van een wel hele bijzonder nachtmerrie.

Jochem Kiefer, Dorna maar ook Aegerter en Cortese en hun management zullen de komende weken verder werken aan plan B, een plan dat enige weken geleden al opgesteld werd. Of dit plan haalbaar is en hoe nu verder is vooralsnog de grote vraag, de tijd begint te dringen……..

 

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen