Verliest Eurosport na dit seizoen de MotoGP uitzendrechten?

347
losail
Andrea Dovizioso (4), Johann Zarco (5) en Marc Marquez (93) - Qatar 2018 | foto© Michelin Motorsports

In Frankrijk was het donderdagochtend 26 april groot nieuws, de van oorsprong Franse sportzender Eurosport raakt na dit seizoen de MotoGP uitzendrechten kwijt. Zo weet o.a. de grootste Franse sportkrant L’ Equipe te melden dat de MotoGP uitzendingen vanaf het seizoen 2019 in Frankrijk te zien zullen zijn bij de sportzender Canal+.

Net als in Nederland de afgelopen vier seizoenen is Eurosport in Frankrijk al vele jaren de vaste TV-zender voor de Franse MotoGP fans. Eurosport, met haar hoofdkantoor in Parijs, zal na afloop van het huidige seizoen haar rechten echter verliezen aan haar grootste concurrent Canal+. Een flinke schok dus voor de Franse MotoGP fans die hiermee hun favoriete sport van het vrije net achter de decoder zien verdwijnen.De grootste Franse sportkrant sprak in haar donderdagochtend editie zelfs van een harde klap voor Eurosport.

In Frankrijk heeft Canal+ ook de uitzendrechten van de Formule 1 en met het aankopen van de uitzendrechten van het MotoGP wereldkampioenschap vult de Franse TV-zender haar aanbod van motorische sporten flink aan.

Nederland
Wat de gevolgen zullen zijn voor de Nederlandse MotoGP fans is nog niet duidelijk. Wel is het zo dat Eurosport Nederland en Duitsland tijdens de Grand Prix weekenden gebruik maken van dezelfde faciliteiten als Frankrijk, de Franse collega’s leading zijn en dat de regie voor zowel Nederland als ook Duitsland in het Franse hoofdkantoor in Parijs is gehuisvest.

Eurosport Nederland liet ons echter in een eerste reactie weten dat bovenstaand nieuws vooralsnog alleen van toepassing is op de uitzendingen in Frankrijk. Over de toekomstige plannen wat betreft de MotoGP uitzendingen in Nederland is er volgens de Eurosport woordvoerder op dit moment nog geen nieuws te melden.

Wordt vervolgd…..