Verrassend: Hafizh Syahrin met Monster Yamaha Tech3 in MotoGP

113
Hafizh Syahrin
Hafizh Syahrin

Een officiële bevestiging is er weliswaar nog niet maar de Maleisiër Hafizh Syahrin wordt de komende dagen zo goed als zeker gepresenteerd als de vervanger van de nog niet volledig herstelde Jonas Folger binnen het Monster Yamaha Tech3 MotoGP Team. Syahrin wordt hiermee de eerste Maleisische MotoGP coureur in de geschiedenis.

Diverse namen passeerden de afgelopen weken al de revue als het gaat om de opvolger van Jonas Folger binnen het Monster Yamaha Tech3 MotoGP team. Leek eerst Xavi Vierge de belangrijkste kandidaat, werd de afgelopen dagen Yonny Hernandez als de belangrijkste kandidaat gezien, sinds donderdag is de naam Hafizh Syahrin aan de namenlijst toegevoegd en het heeft er nu alle schijn van dat de Maleisiër nog dit weekend als eerste Maleisische MotoGP coureur gepresenteerd gaat worden.Het altijd goed geïnformeerde Britse crash.net kwam donderdag met de naam van de Maleisiër op de proppen na een gesprek met directbetrokkenen. Dat het verhaal op waarheid is berust is inmiddels versterkt door het feit dat Syahrin afgelopen vrijdag door het Petronas Sprinta Team, het Moto2 team waarvoor hij komend seizoen actief zou zijn in de Moto2 klasse, van de lijst gehaald is en per direct wordt vervangen door landgenoot Zulfahmi Khairuddin.

Navraag door de Racesport.nl redactie bij Johan Stigefelt, de Zweedse teammanager van het Petronas Sprinta Team, leverde zaterdagochtend een bevestiging op van deze late en verrassende rijderswissel. Op de vraag of deze rijderswissel direct verband hield met de opvolging van Folger binnen het Monster Yamaha Tech3 Team antwoordde de Zweed enigszins terughoudend: “Geen idee, maar dat zou zo maar eens kunnen.” Het moge duidelijk zijn, deze plotselinge, late en verrassende rijderswissel maakt de weg vrij voor Syahrin om vandaag of morgen door Het Monster Yamaha Tech3 Team als vervanger gepresenteerd te worden van Folger.

Dat het Sepang International Circuit, de belangrijkste geldschieter van zowel Syahrin als ook van Khairuddin en eigenaar van het Petronas Sprinta Moto2 en Moto3 Team, hierin een grote rol in heeft moge duidelijk zijn. Met deze verrassende zet zal Razlan Razali, directeur van het Sepang International Circuit, de komende maanden alleen maar met meer genoegen uitkijken naar de Maleisische Grand Prix welke dit jaar op zondag 4 november verreden zal worden. Met deelname van een Maleisiër in zowel de Moto3, Moto2 als ook in de MotoGP klasse zullen de toegangskaarten nog meer en sneller als warme broodjes over de toonbank gaan en zal zijn evenement nog meer aan populariteit winnen onder de miljoenen Maleisische MotoGP fans.

Een officiële bevestiging vanuit het Monster Yamaha Tech3 Team is er weliswaar nog niet, de verwachting is echter dat deze er nog dit weekend gaat komen.