Davide Brivio gaat zo goed als zeker de MotoGP paddock verruilen voor een nieuwe uitdaging in de Formule 1 paddock. De huidige en succesvolle Team Suzuki Ecstar teambaas wordt namelijk genoemd als de nieuwe teambaas van het Alpine Formule 1 team (voorheen Renault F1 team).

Het gerucht dat Davide Brivio per direct Suzuki gaat verlaten en binnenkort aan de slag gaat als de nieuwe teambaas van het Alpine Formule 1 team kwam woensdagmiddag 06 januari als een donderslag bij heldere hemel. Een officiële aankondiging is er weliswaar nog niet en zowel Brivio zelf als ook de mediavertegenwoordigers van Suzuki wilden vandaag nog niet reageren op het nieuws dat woensdag eerder op de dag door het doorgaans goed ingelichte autosport.com wereldkundig werd gemaakt.

Autosport.com meldde dat Brivio de belangrijkste kandidaat is om de nieuwe teambaas te worden binnen het Alpine Formule 1 team. De huidige teambaas Cyril Abiteboul zou namelijk hebben laten doorschemeren dat er naast de naamsverandering van het team ook enkele structurele veranderingen op stapel staan, waaronder de komst van een nieuwe teambaas en daarbij zou de naam van Brivio intern uitgelekt zijn.

Waarom zou Brivio, die reeds 20 jaar werkzaam is binnen de MotoGP paddock en afgelopen seizoen met Joan Mir de MotoGP wereldtitel in de wacht wist te slepen, een overstap naar de Formule 1 overwegen? De Italiaan heeft een goede relatie met Luca de Meo, de CEO van Renault. Het zou  zomaar eens kunnen dat de overstap van de huidige Suzuki teambaas naar vier wielen in deze hoek gezocht moet worden, maar hoe dan ook het zal voor velen een grote verrassing zijn als deze overstap op korte termijn officieel wereldkundig gemaakt zal worden.

Officiele bekendmaking nog slechts kwestie van tijd
Zoals gezegd, tot op heden is het nog steeds een gerucht maar op de Racesport.nl redactie hebben we inmiddels al wel vernomen dat er op korte termijn een belangrijke persmededeling komt uit deze hoek. Dat dit verband houdt met bovenstaand nieuws zal voor niemand meer een verrassing zijn.

Wanneer het nieuws officieel bekend gemaakt zal worden is nog niet bekend, maar als onze voelsprieten ons niet in de steek later dan kan het zo maar eens kunnen dat het nieuws al morgen (donderdag 07 januari) officieel wereldkundig gemaakt gaat worden.

Davide Brivio
De carrière van Brivio begin al voor de eeuwwisseling in het World Superbike Championship. De Italiaan was destijds als teammanager verbonden aan het Belgarda Yamaha WorldSBK team. In 2002 maakte Brivio binnen de Yamaha familie de overstap naar het MotoGP wereldkampioenschap. Voorafgaand aan het seizoen 2004 wist Brivio Valentino Rossi over te halen om voor Yamaha te gaan rijden in de koningsklasse. Met de komst van Rossi naar Yamaha vierde het merk hoogtij dagen maar na het seizoen 2009 besloot Brivio Yamaha – net als Rossi – te verlaten en volledig in dienst van Rossi te gaan werken (Brivio was al jaren bevriend met Rossi en naast zijn werkzaamheden voor Yamaha ook zijn persoonlijke manager).

In 2013 begon Brivio aan een nieuwe avontuur, zo werd hij door Suzuki aangetrokken voor hun nieuwe MotoGP project. Brivio werkte twee jaar achter de schermen om vervolgens in 2015 met Suzuki zijn herintrede te doen in het MotoGP wereldkampioenschap. Niet geheel zonder succes kunnen we nu wel zeggen, want nadat Suzuki in de voorgaande jaren al races gewonnen had ging zijn protegé Joan Mir twee maanden geleden in Valencia met de 2020 MotoGP wereldtitel aan de haal.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App