Jurjen Veijer doet goede zaken op weg naar de titel. Het afgelopen weekeinde was het Duntep team in de kleinst mogelijke bezetting afgereisd naar Valkenswaard. Alleen Jurjen was namelijk van plan weer een grote stap te zetten op weg naar de titel in de formule klasse. Er waren twee racedagen in Valkenswaard alleen de zondag stond echter in het teken van races om het kampioenschap. De zaterdag werd gebruikt om te trainen. Jurjen had gezelschap van Arno en samen hebben ze deze trainingsdag wel besteed aan de afstelling van de vering. Ook in de 50cc wordt dit enorm belangrijk. Neem bijvoorbeeld de 125 GPÕs, de machientjes ontlopen elkaar niet zoveel qua vermogen, diegene die het apparaat het beste aan het sturen heeft is al een enorm eind op weg.

In het gezelschap van Jurjen was Julian Lier, een nieuw jeugdig talent uit Staphorst. Julian wordt ook gesponsord door Duntep, vandaar dat hij deze race meeging met het team. Dankzij de adviezen van Arno heeft hij ook veel profijt gehad van de trainingen.

De trainingen op de wedstrijddag verliepen volgens plan. Jurjen lag de hele training op een zekere pole position. In de allerlaatste minuten kwam zijn grote concurent Schuurmans nog onder hem door. Het verschil was echter minimaal zodat met veel vertrouwen naar de race werd uitgekeken.

Het plan voor deze race leek te gaan werken. Jurjen moest Adrie den Becker laten gaan. Dit mag echter geen schande genoemd worden. Den Becker rijdt normaal gesproken de wedstrijden in het ONK 125cc en reed deze race buiten mededinging mee. Op zijn concurrenten liep Jurjen echter gestaag uit om tenslotte aan de streep ruim zeven seconden voorsprong te hebben. Voor de thuiswedstrijd op 2e pinksterdag in Staphorst hebben de 50cc-ers nog 1 race te gaan. Te weten op 31 mei in Arkel.

Uitslag :
1 Jurjen
2 A. van der Heide
3 N. Leewis
4 A. Schuurmans

Tussenstand kampioenschap :
1 Jurjen 365 pnt.
2 N. Leewis 275 pnt.
3 A. Schuurmans 264 pnt.
4 A. vd Heide 260 pnt.