Victor Steeman in 2019 met Team Freudenberg in WorldSSP 300

408
Victor Steeman - WorldSSP 300 Portimâo 2018 | foto© Ad van de Graaf

Victor Steeman zal in 2019 uitkomen in de WorldSSP 300 klasse van het World Superbike kampioenschap. De Nederlander heeft hiervoor een overeenkomst getekend met het Duitse Team Freudenberg en zal uit gaan komen op een KTM RC 390R.

Nadat eerder al o.a. Scott Deroue, Robert Schotman, Finn de Bruin, Dion Otten en Jeffrey Buis hun deelname al bevestigden en komend seizoen uit zullen komen in de WorldSSP 300 klasse van het World Superbike kampioenschap is nu ook Victor Steeman verzekerd van een start.Steeman tekende hiervoor onlangs een overeenkomst met het Team Freudenberg. Binnen het team van Carsten Freudenberg wordt de Nederlander in 2019 de teamgenoot van Max Kappler en Jan-Ole Jähnig. Net als de afgelopen jaren zal het Duitse team gebruik blijven maken van KTM RC 390R motoren.

team-freudenberg
Team Freudenberg in 2019 samenstelling | foto© Team Freudenberg

Victor Steeman: “Ik ben erg blij dat ik in 2019 met Team Freudenberg kan werken. Voor mij komt er een droom uit. Ik heb er altijd al van gedroomd om in een professioneel team met een KTM RC 390R deel te nemen aan de World Supersport 300. Tijdens een test begin december heb ik het team leren kennen en ik vind de manier waarop ze samenwerken erg leuk. Ik ben hard aan het werk om super fit te zijn voor het seizoen. Mijn plan is om alles te geven zodat ik de beste positie kan bereiken op basis van het pakket dat ik van het team krijg. Ik wil zoveel mogelijk punten behalen om aan het einde van het seizoen met een goede positie te bezetten. Ik kijk uit naar 2019! ”

Carsten Freudenberg: “Ik heb Victor een tijdje in de gaten gehouden. Hij heeft altijd indruk op mij gemaakt! Victor is zeer vastberaden op de motor en vooral zijn inzet inspireert mij. In de IDM was hij de belangrijkste tegenstander voor Max en Jan-Ole. Daarnaast was zijn korte optreden in het WK afgelopen seizoen zeer indrukwekkend. Hij zat midden in het veld en kon een punt scoren in zijn eerste race, wat een zeer sterke prestatie is in deze klasse! We zijn erg blij dat we weer een sterke coureur in ons team hebben. Natuurlijk heeft hij nog veel te leren. Het potentieel is er en met zijn wilskracht kunnen we het samen doen! Hij kent de KTM al goed, wat een goede basis was voor de onlangs verreden test in Spanje. Hij was snel en voelde zich op zijn gemak bij het team. Nu moet iedereen zich blijven concentreren, dan hebben we de beste voorwaarden voor 2019! “


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App