Victor Steeman in 2021 met Freudenberg KTM-team terug in WK

victor-steeman
Victor Steeman | foto© Team Freudenberg

Victor Steeman keert in 2021 als coureur terug in het FIM Supersport 300 World Championship. De Nederlander heeft hierover overeenstemming bereikt met het Freudenberg KTM-team, het team waarvoor hij ook in het verleden actief was.

Victor Steeman was in 2020 actief in zowel het IDM Supersport 600 als ook de ONK SuperCup 600 klasse van de OW Cup. Met de Nederlandse titel op zak en een vijfde plaats in de eindstand van het Duitse wegrace kampioenschap kan de coureur uit Lathum terugkijken op een geslaagd debuutseizoen in de 600cc categorie.

Ondanks de successen zal Steeman in 2021 echter terugkeren naar de 300cc categorie en wel in het FIM Supersport 300 World Championship. De Nederlander keert komend seizoen namelijk terug bij zijn Duitse werkgever, het Freudenberg KTM-team, het team waarvoor hij ook in 2019 actief was in de lichtste klasse van het WK Superbike en als vijfde eindigde in de eindstand van het kampioenschap.

2020 was een moeilijk seizoen voor de formatie uit het Duitse Bischofswerda, dit vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het team onder leiding van Carsten Freudenberg zou aanvankelijk het gehele seizoen aan de start verschijnen met Jan-Ole Jähnig, Max Kappler, Chris Stange en Oliver König maar moest na de eerste twee wedstrijdweekenden in Jerez en Portimão afzien van verdere deelname aan het seizoen.

Met name de strengere eisen aangaande het reizen en de bij terugkomst in Duitsland verplichte quarantaine van 10 dagen was voor de freelance-medewerkers binnen het team niet te combineren met hun andere werkzaamheden. Freudenberg besloot zich hierop voor de rest van het seizoen terug te trekken uit het WK en zich uitsluitend te concentreren op het IDM. Niet onverdienstelijk overigens want onlangs kreeg men na de diskwalificatie van Rick Dunnik te horen dat hun coureur, de pas 14-jarige Lennox Lehmann, definitief tot Duits IDM Supersport 300 kampioen werd uitgeroepen.

Voor het seizoen 2021 is Freudenberg echter vastberaden om – naast hun deelname in het IDM – als team terug te keren in het FIM Supersport 300 kampioenschap. De eerste coureur die hiervoor aangetrokken is luistert naar de naam Victor Steeman.

Carsten Freudenberg: “In de afgelopen weken heb ik met veel coureurs gesproken over 2021. Victor was mijn favoriet. Met hem hebben we één van de beste Supersport 300 World Championship coureurs voor ons team weten te strikken. Victor is een geweldige kerel. Iemand die continu probeert te werken aan zichzelf en zijn prestatie. Altijd met het doel om nog beter te worden. Zijn manier van benaderen van de sport past perfect binnen ons team.”

Victor Steeman:  “Ik ben echt heel erg  blij om terug te zijn bij Team Freudenberg. We hadden in 2019 een zeer succesvol jaar en koesteren samen een aantal mooie herinneringen. Zo was de pole in Jerez gewoonweg geweldig! Ik heb veel geleerd in 2019 en ik weet zeker dat ik verdere stappen kan zetten met deze geweldige groep mensen. Met de KTM heb ik een fantastisch gevoel en ik kijk uit naar de eerste test. Ik hoop dat we weer goed kunnen presteren en dat we het resultaat van 2019 kunnen overtreffen. Veel dank aan Carsten en het hele Team Freudenberg met alle partners! Ik zal alles geven, me goed voorbereiden en hard vechten. Bedankt voor het vertrouwen in mij! “

Naast haar deelname in het FIM Supersport 300 World Championship zal Freudenberg het komende seizoen met drie coureurs aan de start verschijnen in de IDM Supersport 300 categorie. De eerste coureur die hiervoor is aangetrokken is Lehmann, de namen van de andere twee Duitse coureurs hoopt het team binnenkort bekend te kunnen maken.

Lehmann zal als regerend IDM Supersport 300 kampioen in 2021 tijdens de eerste ronde van het FIM Supersport 300 World Championship op het TT Circuit Assen aan de start verschijnen middels een wildcard en teamgenoot van Steeman.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App