VIDEO | Racesport.nl 20 jaar: Hoe het allemaal begon……..

1658
harry-assen-20-jaar
Mister Racesport.nl Harry Haddering (l) | foto© Bernd-Jan Hilhorst

Racesport.nl viert deze maand haar 20-jarige bestaan. In onderstaande video het bijzondere verhaal over hoe het idee van mister Racesport.nl Harry Haddering in 20 jaar tijd uitgroeide tot het grootste motorsportmedium van Nederland. In een uitgebreid interview vertellen Harry Haddering en Evert Slager het verhaal over 20 jaar Racesport.nl en hoe het allemaal begon. 

In de tijd dat internet voor velen nog een ver van hun bed show was, mobiele telefoons alleen nog maar gebruikt werden om te bellen, het woord e-mail bij velen nog als iets vreemds in de oren klonk, nog niemand gehoord had van social media had motorsportliefhebbers in hart en nieren Harry Haddering een plan, een plan waarin zijn beperking zijn kracht moest worden.In dit plan liep echter een belangrijke rode draad, een rode draad die moest leiden tot meer publiciteit voor de nationale wegracecoureurs, wegraceteams en de wegracesport in het algemeen.

Het werd voor Harry Haddering een weg met pieken en dalen, een weg waar na een aantal jaren van experimenteren Racesport.nl in 2001 het levenslicht zag. Wat ooit begon als een soort van hobby, bevlogenheid groeide de afgelopen twintig jaar uit tot iets heel moois; Nederlands grootste motorsportmedium, een medium waar maandelijks zo’n 250.000 wegracefans dagelijks het laatste nieuws kunnen volgen van onze zo geliefde sport en waar coureurs, teams en organisaties binnen de sport de aandacht krijgen die ze verdienen.

Pieken en dalen
Zoals gezegd was het voor Harry een weg met vele belevenissen, pieken, dalen, teleurstellingen en verdriet, maar ook een weg waarin de inwoner van Assen nieuw geluk vond, zijn ‘kindje’ noodgedwongen los moest laten maar deze vervolgens volwassen zag worden met de komst van een ‘monteurtje’, een ‘pr-mannetje’, iemand die hem de reddingsboei aanreikte, een aantal jaren zijn persoonlijke coach en begeleider was en hem uiteindelijk zag groeien tot de persoon die hij nu is.

In onderstaand video interview vertellen Harry Haddering en Evert Slager het ware en bijzonder verhaal achter Racesport.nl, een momenteel voor de Nederlandse wegraceliefhebbers niet meer weg te denken motorsportmedium dat deze maand haar 20-jarige verjaardag viert.

Binnenkort deel 2: Racesport.nl 20 jaar door de ogen van de fans, de bezoekers en de experts.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter