Vierge op pole, veertiende startplaats voor Bendsneyder in Valencia

317
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© motogp.com

Xavi Vierge vertrekt zondag in Valencia vanaf de Moto2 pole tijdens de Gran Premio de Europa. De Spanjaard was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie op Circuit Ricardo Tormo het snelst voor Joe Roberts en Sam Lowes. NTS RW Racing GP-coureur Bo Bendsneyder kwalificeerde zich op een keurige veertiende plaats.

Ook de Moto2 kwalificatie van de Gran Premio de Europa werd zaterdagmiddag in Valencia verreden onder zeer moeilijke omstandigheden. Op een opdrogende baan was het Xavi Vierge die in de laatste ronde een snelste rondetijd van 1’38.936 en daarmee de pole voor zich opeiste voor Joe Roberts en de leider in de tussenstand van het kampioenschap Sam Lowes.

De vierde startplaats werd opgeëist door de Australiër Remy Gardner gevolgd door Marco Bezzecchi, Jorge Martin, Luca Marini, Lorenzo Baldassarri, Hector Garzo en Nicolo Bulega.

Bo Bendsneyder kende een verdienstelijke kwalificatie. De NTS RW Racing GP coureur wist zich via Q1 te plaatsen voor Q2 om daar vervolgens de veertiende rondetijd op de klok te zetten.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze en alle andere actie tijdens de tweede dag van de Gran Premio de Europa in Valencia is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag.

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App