Vierge succesvol geopereerd, Silverstone nog onzeker

69
xavi-vierge
Xavi Vierge | foto© Intact GP

Xavi Vierge heeft maandagochtend in Barcelona een succesvolle operatie ondergaan aan zijn zaterdag op de Red Bull Ring bij een crash gebroken rechterhand. Of de Intact GP Moto2 coureur op tijd hersteld zal zijn voor de eerstvolgende Grand Prix in Silverstone is nog onzeker.

Xavi Vierge kwam zaterdag in de beginfase van de kwalificatie op de Red Bull Ring lelijk ten val bij het aanremmen van de eerste bocht na start en finish. De Dynavolt Inctact Moto2 coureur verremde zich waardoor de achter hem rijdende NTS RW Racing GP coureur Steven Odendaal hem niet meer kon ontwijken, het achterwiel van de Spanjaard aantikte en lelijk ten val kwam.Ondanks dat Vierge zijn machine zelf op kon pakken en terug kon rijden naar de pitbox bleek hier dat zijn rechterhand dusdanig opgezet was en een bezoek aan het medical centre noodzakelijk was. Onderzoek hier wees uit dat er sprake was van diverse breuken en dat verder medisch onderzoek noodzakelijk was.

Dit onderzoek vond maandagochtend plaats in het Hospital Quirón Dexeus in Barcelona door de gerenommeerde sportarts Dr. Xavier Mir. Dit onderzoek wees uit dat er een operatie noodzakelijk was aan een breuk in het vijfde middenhandsbeentje. De operatie werd direct daaropvolgend uitgevoerd waarbij de breuk door middel van het aanbrengen van een plaatje werd gefixeerd.

De overige drie minder ernstige breuken vereisten volgens de behandelende artsen geen chirurgische ingreep.

Vierge zal volgens het door Intact GP verzonden persbericht de komende vierentwintig uur nog ter observatie in het ziekenhuis moeten blijven om vervolgens de geblesseerde hand de komende dagen volledige rust te geven. Volgende week maandag zal Vierge zich opnieuw in het ziekenhuis moeten melden voor een vervolgonderzoek.

Na dit onderzoek zal er meer duidelijk worden over de duur van het herstel. Vooralsnog lijkt deelname aan de eerstvolgende Grand Prix op het circuit van Silverstone zeer twijfelachtig.

 

Handige links eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl