Viñales in 2021 van start in WorldSBK klasse

87
isaac-vinales
Isaac Viñales (m) | foto© Orelac Racing

Na twee seizoenen actief te zijn geweest als coureur in het FIM Supersport World Championship maakt Isaac Viñales in 2021 zijn debuut in de World Superbike categorie. De Spanjaard heeft hiervoor een contract getekend bij het Orelac Racing VerdNatura Team.

De neef van MotoGP coureur Maverick Vinales maakte aan het einde van het seizoen 2018 de overstap van de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap naar de World Supersport klasse van het FIM Superbike World Championship.

Na twee seizoenen uit gekomen te zijn in de WorldSSP categorie voor het Finse Kallio Racing maakt de 26-jarige Spanjaard in 2021 binnen het kampioenschap de overstap naar de WorldSBK categorie met het Orelac Racing VerdNatura Team.

Isaac Viñales: “Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging voor 2021. Het is geweldig om de volgende stap te kunnen zetten en hopelijk kan ik mijn volledige potentieel hier laten zien. Ik wil iedereen in het team en alle mensen die dit mede mogelijk maken bedanken. Ik ben er zeker van dat we in 2021 goed zullen samenwerken en succes zullen boeken!”

De afgelopen twee seizoenen heeft Viñales in de WorldSSP categorie 5 podiums en 4 snelste wedstrijdronden weten te scoren.

 

Handige links Pirelli Estoril Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App