Viñales Racing Team en Yamaha al na een half seizoen uit elkaar

11348
twan-smits
Twan Smits in Assen in actie op de Viñales Racing Team Yamaha | foto© Yamaha Racing

Het Viñales Racing Team, dat in 2021 haar debuut maakte als team in het FIM Supersport 300 World Championship, moet na een half jaar al op zoek naar een nieuwe motorenleverancier. Het team onder leiding van Angel Viñales, de vader van MotoGP coureur Maverick Viñales, heeft de samenwerking met Yamaha namelijk per direct beëindigd.

Nadat het Viñales Racing Team voor het seizoen 2021 met Yamaha YZF-R3-machines debuteerde in het FIM Supersport 300 World Championship hebben het team en Yamaha na slechts vier wedstrijd weekenden hun samenwerking beëindigd. De aankondiging komt twee dagen na de Tissot Czech Round, afgelopen weekend op het circuit van Most.

Het team werd opgericht en wordt gerund door Angel Viñales, de vader van MotoGP racewinnaar Maverick en oom van de dit seizoen in de WorldSBK klasse debuterende Isaac Viñales.

Kevin Sabatucci en Dean Berta Viñales zijn de twee vaste rijders van het team. Laatstgenoemde behaalde in 2021 als beste resultaat een 16e plaats, dit afgelopen weekend tijdens Race 2 op het Autodrom Most. Sabatucci’s beste resultaat, en tevens de enige WK punten tot nu toe voor het team, is de zesde plaats tijdens de zaterdag race op het TT Circuit Assen. In Assen kwam de Nederlander Twan Smits in actie voor het team, dit als vervanger van de geblesseerde Viñales.

Het team, dat volgens een bericht op haar social mediakanalen het contract met Yamaha eenzijdig heeft opgezegd, zal nu op zoek moeten naar een nieuwe motorenleverancier om het seizoen af te maken in het FIM World Supersport 300 Championship. Het team heeft hiervoor nog een aantal weken de tijd aangezien de WorldSSP300 klasse pas in het weekend van 03 t/m 05 september weer voor het eerst in actie komt op het Circuit Nevers-Magny Cours in Frankrijk.

Of het beëindiging van de samenwerking met Yamaha verband houdt met het feit dat Maverick Viñales onlangs zijn MotoGP contract met Yamaha vroegtijdig opzegde en ondanks een nog doorlopend contract na dit seizoen zijn huidige werkgever de rug toekeert is niet bekend. Het moge echter duidelijk zijn dat na deze twee voorvallen de relatie tussen de familie Viñales en Yamaha er niet beter op is geworden. 


Handige links Tissot Czech Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter