Voorbereiding in volle gang voor internationale wegraces Hengelo GLD

8210
irrc-superbike-hengelo
Start IRRC Superbike - Hengelo 2019 | foto© Damon Teerink

De internationale wegraces op de Varsselring in Hengelo GLD is een begrip in de Achterhoek en onder de motorsportliefhebbers. Dit jaar organiseert de Hamove voor de 53e keer deze road races op zaterdag 4 en zondag 5 september. Het evenement zal onder verscherpte maatregelen plaatsvinden. Het hoofdprogramma bestaat uit het prestigieuze IRRC Superbike en IRRC Supersport kampioenschap.

De organisatie van de Hamove is goed gestemd voorafgaand aan de 53e editie van het evenement. Het publieksevenement zal anders zijn dan voorgaande jaren, dit vanwege de situatie rondom corona. De vereniging is enthousiast in aanloop naar het evenement, nadat de internationale wegraces afgelopen jaar geen doorgang konden hebben, vanwege de onstuimige Covid-19 situatie. De verenging is met man en macht aan het werk om er een prachtige editie van te maken. Houd een plaats vrij in uw agenda voor zaterdag 4 september en zondag 5 september om een bezoek te brengen aan de internationale wegraces op de Varsselring!Hét hoofdprogramma; Internationale Road Race Championship (IRRC)
Als we het over road racen hebben dan bedoelen we de Internationale Road Race Championship (IRRC). De coureurs zijn gebrand op goede resultaten en mooie races op het stratencircuit van Hengelo GLD. Zo komt de favoriet Lukas Maurer uit in het IRRC Superbike en is hij een van de kanshebbers op het kampioenschap. In de IRRC Supersport is de Fransman Pierre Yves Bian een grote en bekende naam. Zo kwam hij al meerdere malen in actie op het Isle of Man en is hij een Manx GP winnaar. Uiteraard is het Performance Racing team Achterhoek ook van de partij. Het is tenslotte een thuisrace voor het Hengelose raceteam. Het team van Tonny Wassink rijdt met Virgil-Amber Bloemhard, Ilja Caljouw en Jorn Harmberg. Deze rijders hebben al de nodige kilometers gemaakt en zijn klaar voor de strijd tijdens hun thuisrace. Voor het IRRC-kampioenschap is dit de derde en tevens voorlaatste ronde van het kampioenschap. Zo trapte het IRRC hun seizoen af in het Belgische Chimay en reden zij de tweede wedstrijd op het Tsjechische stratencircuit van Hořice. De laatste wedstrijd wordt verreden in Duitsland op het circuit van Frohburg. In beide klassen staat het kampioenschap nog open maar in Hengelo zou zomaar eens de beslissing kunnen vallen.

Een programma vol adrenaline
Dit jaar staat er een vol programma klaar met veel wedstrijden, niemand hoeft zich dus te vervelen. Op zaterdag 4 september zijn de kwalificatietrainingen die de startpositie voor zondag bepalen. Zaterdagmiddag zullen er ook een tweetal wedstrijden plaatsvinden. Daarnaast staan er zondag maar liefst vijftien wedstrijden op het tijdschema, waardoor de toeschouwers absoluut waar voor hun geld gaan krijgen. Het hoofdprogramma bestaat uit het IRRC-kampioenschap. Ook de BeNeLux Trophy komt in actie op het snelle stratencircuit. Dit houdt in dat er maar liefst vier Superbike en Supersport wedstrijden te zien zijn. Daarnaast mogen de Zijspannen, de NK Classics-IHRO, de Supertwins, de 2-Stroke klasse en Camathias Cup hun opwachting maken.

Anders dan anders
De 53e editie van de internationale wegraces zullen anders als anders zijn. Dit heeft alles te maken met de situatie rondom het Covid-19 virus. Het maximaal aantal bezoekers ligt op 750 personen per dag. Daarbij krijgt het publiek ook een vaste plaats langs het circuit. Deze plaats is de Boschbocht op 1,5 km van het rennerskwartier vandaan en enkel bereikbaar via het dorp Hengelo GLD. De rest van het circuit is niet toegankelijk voor publiek. Dat houdt in dat het paddock alleen voor rijders, monteurs en teamleden toegankelijk zal zijn. Deze keuze is uiteraard niet voor niets, de verenging wil de veiligheid waarborgen en alles in goede banen lijden. De laatste weken is er heel veel werk verricht door de Hamove om de wegraces überhaupt te organiseren in deze toch wel bijzondere tijd. Voor iedereen geldt dan ook: toegang is enkel mogelijk bij het tonen van een Coronatoegangsbewijs (Vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs) in combinatie met identiteitsbewijs conform de actuele richtlijnen van het RIVM.

Bestel de tickets online!
Een toegangsbewijs kost €25,- per persoon. Deze is enkel te verkrijgen via de voorverkoop op de website www.hamove.nl vanaf 27 augustus a.s. Dus op is op. Voor meer informatie houdt de HAMOVE website en sociale media in de gaten. Wees er dus snel bij en hopelijk tot zaterdag 4 september en zondag 5 september op de Varsselring!
Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter