Wat is er nou fijner dan een dagje toeren door ons eigen kikkerlandje? Het is misschien klein, maar heeft zoveel moois te bieden! Ga heuvel op en af in Limburg, duik de bossen in op de Veluwe of rijd door de eindeloze polders, tussen de weilanden en over de afsluitdijk. Even een dag lekker uitwaaien en niets anders aan je hoofd dan de kilometers voor je en het mooie, Hollandse landschap.

Als je zo’n dagje toeren goed voorbereid, heb je er nog meer plezier van en kun je onnodige ellende voorkomen. Hieronder hebben we een korte checklist voor je, zodat je optimaal van je dag kunt genieten.

1.    Je motor in goede staat
Zorg dat je motor de onderhoudsbeurt heeft gehad en controleer zelf voor vertrek nog even de bandenspanning en de verlichting. Heb je er veel op gereden? Kijk dan ook de banden na op oneffenheden. Gooi uiteraard ook even de tank vol om te voorkomen dat je ‘in the middle of nowhere’ komt stil te staan.

2.    Plan je route
Natuurlijk kun je ook gewoon je neus achterna rijden en kijken waar je uitkomt. Dit heeft een bepaald verassingseffect en geeft je een gevoel van vrijheid. Hoewel je in Nederland niet snel in een situatie terechtkomt dat er in de wijde omtrek geen tankstation of restaurant is, kan een beetje planning geen kwaad. Zo weet je zeker dat je op leuke plekjes komt en op tijd kunt tanken en eten, etc. Met de GPS op je telefoon kun je jouw route overigens altijd nog aanpassen. Zo kun je Google Maps bijvoorbeeld eenvoudig gebruiken om jouw route uit te stippelen.

3.    Bagage
Is het de bedoeling dat je ergens onderweg een hapje eet in een restaurant, dan hoef je geen proviand mee te nemen. Maar ergens in de berm van een mooi weggetje een broodje wegkauwen heeft ook wel iets romantisch. Dus afhankelijk van je planning, pak je eventueel je eten in. Neem in ieder geval altijd een fles water mee. Afhankelijk van de weersvoorspelling pak je regenkleding, zonnebrand en een extra vest in.

4.    Bescherm je motor
Zorg dat je motor voorzien is van een goed slot en zet hem altijd vast als je ergens pauze gaat nemen waar je er geen zicht op hebt. Een kabel slot is bijvoorbeeld een goed slot waarmee je jouw motor ergens aan vast kunt maken. Kies een veilige parkeerplaats uit waar je motor zichtbaar is voor het publiek, zodat eventuele dieven ontmoedigt worden.

5.    Wat trek je aan?
Veel is uiteraard afhankelijk van het weer en wij raden je aan om een droge dag te kiezen die niet te heet en niet te koud is. Maar dat heb je uiteraard niet altijd in de hand. Bij koud weer is het slim om verschillende lagen aan te trekken, dat isoleert beter dan één isolerende laag. Er is speciale motorkleding met 3 lagen, maar niet iedereen beschikt daarover. Heb je een leren motorpak dan is een regenpak ter aanvulling erg fijn. Dit beschermt je nog beter tegen de wind en natuurlijk tegen de regen.

Wanneer je met bovenstaande punten rekening houdt, kan jouw dag waarschijnlijk niet meer stuk!

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App