Voormalig AMA-kampioen Mladin beschuldigd van viertal zedendelicten

364
mat-mladin
Mat Mladin | foto© Russell Colvin

Meervoudig AMA Superbike kampioen Mat Mladin heeft zich in Australië voor de rechter moeten verantwoorden op verdenking van een viertal zedendelicten met minderjarigen.

Na bijna veertien dagen achter de tralies te hebben gezeten moest Mat Mladin eerder deze week voor de rechter verschijnen. De voormalig Yoshimura Suzuki coureur wordt namelijk beschuldigd van viertal zedendelicten, waaronder geslachtsgemeenschap met een kind jonger dan tien jaar.

Het lokale gerechtshof van Campbelltown heeft na het verhoor van de inmiddels 48-jarige Mladin de zaak nog in behandeling. Na de rechtszaak hoefde Mladin weliswaar niet terug naar de gevangenis maar werd hij onder een aantal strenge voorwaarden en na het betalen van een borgtocht van maar $ 50.000 – deze werd na de rechtszaak betaald door zijn moeder – op vrije voeten gesteld.

Geheel op vrije voeten kwam Mladin echter niet, zo moest hij zijn paspoort inleveren en mag hij alleen in het bijzijn van een volwassene in de nabijheid komen van een kind onder de 16 jaar.

Een definitieve uitspraak volgt binnenkort.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App