Voormalig BSB-coureur Keith Farmer (35) plotseling overleden

12379
keith-farmer
Keith Farmer | foto© BSB

De motorsportwereld werd donderdagochtend opgeschrikt door tragisch nieuws. Viervoudig Brits wegracekampioen Keith Farmer stierf de afgelopen nacht plotseling en geheel onverwachts op de leeftijd van slechts 35 jaar.

Keith Farmer is donderdagochtend onverwachts overleden, omringd door zijn familie. De doodsoorzaak is niet bekend. Hij was getrouwd en had drie kinderen.

Farmer, ook wel bekend als de ‘Clogher Bullet’ won de Superstock 600-titel in 2011 met zijn eigen team en dat bracht hem onder de aandacht van BSB-teameigenaar Paul Bird die zijn steun verleende voor het volgende seizoen 2012 toen Farmer overstapte naar de Superstock 1000-serie.

Farmer betaalde het in hem gestelde vertrouwen terug en toonde verder zijn potentieel met vijf overwinningen op de Rapid Solicitors Kawasaki, waarmee hij Jason O’Halloran met maar liefst 50 punten versloeg.

In 2013 volgde een promotie naar het BSB-team van Bird, maar ondanks het feit dat het duo in vorm was, met als hoogtepunt een vierde plaats op Knockhill, ging het op twee derde van het seizoen uit elkaar en werd Farmer vervangen door Noriyuki Haga.

Voor 2014 werd de overstap gemaakt naar het PR Racing-team en hoewel resultaten moeilijk kwamern, behaalde hij in dit seizoen zijn enige BSB-podium, met een derde plaats achter Josh Waters en Richard Cooper op Brands Hatch.

Farmer benadrukte vervolgens zijn veelzijdigheid door in 2017 het British Supersport Championship te winnen, als late vervanger van de geblesseerde Luke Jones op Appleyard Macadam Yamaha. Hij behaalde negen overwinningen tijdens het seizoen en werd in 2018 beloond met een plaats binnen het Noord-Ierse TAS Racing-team. In de Superstock 1000 Series pakte Farmer zijn tweede titel in deze klasse, dit keer op de BMW S1000RR.

Hij bleef in 2019 bij het team en keerde terug naar de BSB-serie, maar nadat hij in de eerste vier rondes zes keer in de top tien was geëindigd, crashte hij in de kwalificatie op Knockhill met twee gebroken benen, waardoor zijn seizoen vroegtijdig en pijnlijk eindigde.

Farmer was weer helemaal fit voor het door corona uitgestelde seizoen 2020 en kwam uit voor Buildbase Suzuki, maar opnieuw sloeg de pechduivel toe: een crash in de kwalificatie tijdens de openingsronde op Donington Park resulteerde in een armblessure die zijn seizoen ernstig beïnvloedde. In 2021 hield Farmer het voor gezien en hing hij zijn helm aan de wilgen.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter