Voormalig Grand Prix coureur Arturo Tizón (36) overleden

79
Arturo Tizón - seizoen 2007 | foto© Blusens Aprilia

Op de Racesport.nl redactie ontvingen we zaterdagmiddag het trieste nieuws dat voormalig Grand Prix – en World Supersport coureur Arturo Tizón is overleden. De 36-jarige Spanjaard overleed zaterdagmorgen als gevolg van een hartstilstand.

Triest nieuws uit Spanje. Voormalig Spaans Supersport kampioen, Grand Prix- en World Supersport coureur Arturo Tizón werd zaterdagochtend tijdens een mountainbiketraining met een groep vrienden in Alcudia de Veo getroffen door een hartstilstand. Ondanks dat de hulpdiensten snel ter plaatse waren mocht hulp niet meer baten en overleed de 36-jarige Spanjaard ter plaatse.

Arturo Tizón Ibáñez (25 mei 1984 – 16 januari 2021)
Na het winnen van het Spaanse Supersport kampioenschap in 2005 maakte Tizón het jaar daarop zijn debuut als vaste coureur in de toenmalige 250cc klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Hier bleef hij tot halverwege het seizoen 2007 actief, dit vanwege het feit dat het Blusens Aprilia-team het contract halverwege het jaar vroegtijdig beëindigde. In de 25 races die Tizón reed in de 250cc klasse van het MotoGP wereldkampioenschap wist hij in totaal 12 WK punten te scoren.

Tizón stapte dat seizoen meteen over naar de World Supersport kampioenschap maar hier bleven de successen uit en wist hij geen enkel WK punt te scoren in de nog vijf resterende races van het seizoen. In 2008 reed Tizón vervolgens nog slechts één race in deze klasse tijdens de finaleronde van het seizoen in Portimão.

Na zijn carrière in de WK Superbike – en MotoGP paddock nam Tizón deel aan een groot aantal FIM Endurance World Championship races en was hij de afgelopen seizoenen ook veelvuldig actief in nationale lange afstand races, waaronder de 24 Ore di Catalunya op Circuit de Barcelona – Catalunya.

Namens de gehele Racesport.nl redactie wensen we de familie Tizón en verdere naasten veel sterkte met dit verlies en deze ongetwijfeld moeilijke tijd.