Voormalig wegracecoureur Harold de Haan (54) overleden

9545
harold-de-haan
Harold de Haan | foto© Kees Siroo

Op de Racesport.nl redactie ontvingen we afgelopen zondag het trieste bericht dat voormalig wegracecoureur Harold de Haan is overleden. De tweevoudig Nederlands kampioen overleed zaterdagochtend 22 april op de leeftijd van slechts 54 jaar.

Harold de Haan was in de negentiger – en beginjaren 2000 een vaste waarde als coureur op de Nederlandse – maar ook op de Europese circuits. Zo was hij o.a. als coureur actief in de 50cc, Junior Cup en in de 125cc categorie. De inwoner van Hattem werd zelfs tweemaal Nederlandse kampioen in 125cc klasse, de klasse waarin hij ook een aantal keren aan de start verscheen tijdens de Dutch TT in Assen.

Nadat De Haan in 2004 zijn helm aan de wilgen hing was hij nog een aantal jaren actief als monteur & begeleider van diverse wegracecoureurs.Na zijn carrière ging De Haan aan de slag als storingsmonteur. De afgelopen week ging het echter vreselijk mis toen De Haan op zijn fiets onderweg terug van zijn werk in Zwolle in een woonwijk werd geschept door een taxibusje.

Het was meteen duidelijk dat de situatie zeer ernstig was. De Haan werd na het ongeval in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis waar hij in de nacht van vrijdag op zaterdag overleed aan de gevolgen van zijn bij het ongeval opgelopen verwondingen. De Haan werd slechts 54 jaar.

Namens het gehele Racesport.nl redactieteam wensen we zijn vrouw Nina, zoon Matthew en verdere naasten heel veel sterkte in deze ongetwijfeld moeilijke tijd.

Lees ook. In 2021 plaatsten we in de rubriek ‘De Nederlandse wegracetopper van toen’ een item over Harold de Haan. Dit artikel is terug te lezen via de volgende link: De Nederlandse wegrace topper van toen: Harold de Haan.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.