Chaz Davies zal deze week niet meer in actie komen tijdens de gezamenlijke MotoGP en World Superbike test in Jerez. De Aruba. it Racing Ducati coureur liep woensdag tijdens zijn eerste testdag een vervelende knieblessure op en is inmiddels onderweg naar huis.

Chaz Davies kwam woensdagmiddag tijdens de eerste testdag even na de klok van 17:00 uur op hoge snelheid ten val in de eerste bocht van het Jerez circuit. Davies werd hierdoor gedwongen om het testprogramma vroegtijdig af te breken en ter controle een bezoek te brengen aan het ziekenhuis. Hier wees een MRI scan uit dat er sprake was van een verstuikte- en een beschadigde voorste kruisband van de rechterknie. Naast de knieblessure bleek Davies tevens een gekneusde linkerpols te hebben overgehouden aan de crash.

Donderdag bleef de Ducati coureur in Jerez langs de kant om het volgens eigen zeggen vrijdag nogmaals te gaan proberen. Donderdagmiddag bleek de pijn dusdanig ernstig dat hiervan af werd gezien. De Welshman is inmiddels onderweg naar huis waar hij zich na een aantal dagen rust zal melden bij een specialist en fysiotherapeut voor verdere behandeling van zijn blessures.

Chaz Davies: “Helaas zorgde een crash tijdens de openingsdag voor een vroegtijdig einde van de dag en naar nu blijkt ook van de test. Ik zal een paar dagen rust moeten nemen om de ontsteking te verminderen, en vervolgens volgende week een bezoek brengen aan een fysiotherapeut om samen een herstelplan uit te werken. Het is de eerste keer dat ik mijn knie blesseer, dus we moeten gewoon geduldig zijn en hopelijk zijn we over een paar weken weer in staat om te gaan trainen.”

Een geluk bij een ongeluk voor Davies is daarentegen dat hij zich de komende dagen thuis volledig en een paar dagen lager dan gepland kan concentreren op zijn aanstaande huwelijk.