Walid Soppe kiest voor combinatie Duitsland en Spanje

375
Walid Soppe

Walid Soppe zal komend seizoen, naast zijn optreden in de Red Bull MotoGP Rookies Cup, met het Duitse Freudenberg Racing Team van start gaan in zowel het NEC Moto3 als ook in een aantal wedstrijden meetellend voor het FIM Moto3 Junior World Championship.

Walid Soppe gaat het aankomende seizoen van start voor het Freudenberg Racing Team. Het uit Duitsland afkomstige raceteam was in 2016 actief met de Tsjech Karel Hanika en de Duitser Tim Georgi in het Junior Moto3 World Championship. Tim Georgi rijdt ook komend seizoen voor Freudenberg en krijgt met Soppe dus een nieuwe teamgenoot. De Drent komt over van het Dutch Racing Team waarvan al eerder bekend was gemaakt dat zij niet met elkaar verder gingen. Groot voordeel voor Walid Soppe is dat hij bij het Duitse team ook de beschikking krijgt over een KTM motor. Eenzelfde motor waarop hij rijdt in de prestigieuze Red Bull MotoGP Rookies Cup. Het Freudenberg Racing Team gaat in 2017 van start in de North European Cup (NEC) en pakt ook een aantal races mee van het Junior Moto3 World Championship. Het talent van Soppe wordt onderkend door de organisatie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup waar hij aan zijn derde seizoen mag beginnen.Nadat duidelijk werd dat de wegen zouden scheiden tussen Walid Soppe en het Dutch Racing Team was het een tijdje stil rond de coureur uit Coevorden. Achter de schermen was er contact met meerdere teams en werden de verschillende opties afgewogen. Rond de jaarwisseling ging het opeens snel en na een afspraak met het Freudenberg Racing Team in Duitsland was er direct een goed gevoel. De focus voor 2017 ligt op de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Samen met het Freudenberg Racing Team en het Duitse To Limit van Hans Bernd Kamps wordt Soppe mentaal en fysiek optimaal voorbereid op de Rookies Cup races. Dit strookt ook met de gedachten van Carsten Freudenberg, de manager van het team en Dani Ribalta van de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Er is overeengekomen de productie KTM identiek te maken aan de fiets waarmee ook in de Red Bull MotoGP Rookies Cup wordt gereden. In het voorjaar staan twee vierdaagse testen gepland en zijn de races in Assen, Oscherleben en Donington voor het NEC kampioenschap en Barcelona voor het CEV kampioenschap bevestigd. Hierdoor worden er vele kilometers gemaakt in het voorjaar om ook het juiste gevoel te creëren voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Na de TT gaan het Freudenberg Team en Stichting Walid Racing, de stichting die de belangen behartigt van Walid Soppe, weer om tafel om te bespreken hoe de rest van de kalender eruit gaat zien. De NEC race in Assen begin oktober zou hier zeker toebehoren.

Walid Soppe:Aankomend jaar gaat een belangrijk jaar worden. Het is mijn derde jaar in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en ik wil daar erg graag scoren. Dat ik nu bij Freudenberg Racing Team met een KTM mag gaan rijden doet mij goed. Ik had toch wat problemen met de Honda afgelopen seizoen, ik denk dat de KTM beter bij mij past. Ook het traject bij To Limit spreekt me aan. Ik ben er in december voor het eerst geweest en ik we hebben allerlei sporten, testjes en opdrachten gedaan. Ook worden er wat dingen onderzocht op het mentale gebied zoals concentratie en het omgaan met druk en weerstand. Het gaat best wel ver, maar ik hoop dat het mij zal helpen om goede resultaten te behalen in het racen.‘’

Freudenberg Racing
Het Freudenberg Racing Team is in 1996 opgezet door Michael Freudenberg. De rijschoolhouder was in de jaren ‘80 zelf actief in de racerij en na zijn actieve carrière bleef hij dus betrokken in de motorsport. Sinds de oprichting van het team kende het vele successen. Zo pakten ze in 2013 met Karel Hanika de Europese titel in de Moto3 klasse en sloten zij een wildcard optreden van Luca Grünwald bij de Grand Prix van Sachsenring af met een achtste plaats.  Met coureurs als Dominique Aegerter, Florian Alt en Toni Finsterbusch behaalde het team gedurende de jaren meerdere Duitse titels, overwinningen en podiumplaatsen.

Carsten Freudenberg, teammanager Freudenberg Racing Team:

Ik kijk er naar uit om met Walid samen te gaan werken. Hij heeft veel talent maar ik denk dat er ook nog genoeg aan te verbeteren valt, dat maakt het voor mij erg interessant. We kennen Walid al een tijdje, in 2015 ging hij het gevecht geregeld aan met Tim Georgi die toentertijd ook al voor Freudenberg Racing Team reed. Ik denk dat het positief is voor Walid om in een team te rijden met meerdere coureurs zodat ze van elkaar kunnen leren. Door de productie KTM zo gelijk mogelijk af te stellen aan de Red Bull KTM en het feit dat we in het voorjaar erg veel kunnen rijden kan er wel eens voor zorgen dat het een erg leuk seizoen gaat worden.‘’

Fast Track Racing Center
Naast dat het Freudenberg Racing Team in Duitsland is gevestigd zal Walid Soppe in 2017 nog vaker de oversteek maken naar de oosterburen. Hij volgt een traject bij het Fast Track Racing Center, een onderdeel van To Limit uit Lohne. Dit Duitse bedrijf, onder leiding van Hans Bernd Kamps zal Soppe trainen op topsport gebied. Meerdere weken per jaar moet hij zich bij het Fast Track Racing Center melden en worden er verschillende tests en trainingen gedaan op fysiek en mentaal vlak. In het verleden werkten zij onder andere samen met Sandro Cortese en Jonas Folger en brachten ze Timo Glock naar de Formule 1.