Wederom overtuigende zege voor Bautista op Aragón, Van der Mark achtste

90
Racewinnaar Álvaro Bautista ver voor de concurrentie - MotorLand Aragón | foto© Randy van Maasdijk

Álvaro Bautista heeft zondagmiddag ook race 2 voor de WorldSBK klasse gewonnen op MotorLand Aragón. De Spanjaard was opnieuw niet te evenaren voor de concurrentie en behaalde zijn negende overwinning op rij. Achter de nog ongeslagen Ducati coureur finishten Jonathan Rea op de tweede en Chaz Davies op de derde plaats. Nederlander Michael van der Mark werd achtste. 

Zondagmiddag om 14:00 uur ging de tweede World Superbike race van start op MotorLand Aragón. De zon scheen fel boven het Spaanse circuit maar de temperatuur kwam niet hoger dan 12°C waarbij een stevige wind voor zeer koele omstandigheden zorgde.Polesitter Álvaro Bautista kende een goede start en ging als leider de eerste bocht in voor Jonathan Rea en Chaz Davies. De nog ongeslagen Spanjaard probeerde net als in race 1 en de Superpole race meteen weg te rijden terwijl Rea er alles aan deed om de aansluiting maar te behouden. Alex Lowes had de vierde plaats in handen voor Tom Sykes, Jordi Torres, Leon Haslam, Eugene Laverty, Marco Melandri en Nederlander Michael van der Mark in de top tien.

Al aan het einde van de eerste ronde had Bautista een marge van een seconde opgebouwd en leek hij opnieuw af te stevenen op een overtuigende overwinning. Teamgenoot Davies hield zich daarachter bezig met Rea en wist dankzij een agressieve maar nette inhaalactie de tweede positie over te nemen. Ook Lowes voerde de druk op bij de viervoudig wereldkampioen en probeerde de laatste podiumplaats te bemachtigen.

Na drie ronden was de voorsprong van Bautista ruim drie seconden. Daarachter vond er echter een zeer spectaculair gevecht plaats voor de tweede positie tussen Davies, Rea, Haslam en Lowes. De vier Britten zaten dicht bij elkaar en voerden meerdere inhaalacties uit waardoor Laverty dichterbij kon komen om zich te mengen in de strijd. Van der Mark had veel moeite om progressie te boeken en kwam vooralsnog niet verder dan de tiende plaats.

In de achtste ronde kwam de race voor Toprak Razgatlioglu vroegtijdig ten einde. De Turkse coureur kreeg te maken met technische problemen waardoor hij zijn Kawasaki ZX-10RR naast de baan moest parkeren.

Halverwege de race was de marge van Bautista richting teamgenoot Davies zo’n negen seconden waardoor de Spanjaard een volledige eigen race reed. Achter Davies waren Rea, Lowes en Haslam verwikkeld in een intens duel waardoor de Ducati coureur een halve seconde weg kon rijden van zijn landgenoten. Laverty wist de aansluiting niet te vinden en bleef op de zesde plaats rijden voor de lokale coureur Torres en de naar voren gekomen Van der Mark.

Bautista bleef foutloos tot het einde van de race en bewees opnieuw samen met zijn Ducati Panigale V4 R een flinke maat te groot te zijn voor de rest van het veld. De Spanjaard kwam voor de negende keer op rij als winnaar over de finishlijn en is daarmee nog steeds ongeslagen. Het duel om de tweede plaats was spannend tot het einde waarbij uiteindelijk Rea opnieuw als tweede over de streep kwam zoals dat in alle races tot dusver in 2019 het geval is geweest. Davies werd wederom derde en mocht daardoor voor de tweede keer dit weekend mee naar het podium.

Haslam werd vierde voor Lowes en Laverty. De zevende positie kwam op naam van thuisrijder Torres terwijl Michael van der Mark in de laatste ronde terugviel door een volledig verwoeste achterband en als achtste over de finish kwam. Rinaldi en Cortese maakten de top tien compleet.

Direct na afloop van de race zochten we Van der Mark op en vroegen we hem naar een eerste reactie. Beluister het verhaal van de Pata Yamaha WorldSBK Team coureur via onderstaande audiolink:

 

Het volgende WorldSBK evenement is komend weekend op het TT Circuit Assen.

Handige links Motocard Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App