Na kort overleg wordt door ons, zes man sterk, besloten om een WSBK wedstrijd bij te wonen in het buitenland. De keus valt op Brno. Vier personen gaan op de motor en twee in de auto, ook in verband met de bagage. Kaarten besteld via racesport en een hotel geboekt via internet.

De reis die vrijdagmorgen om acht uur op twee locaties begint bedraagt een dikke 1000 kilometer en verloopt niet geheel zonder problemen. Een motor krijgt een lekke achterband, die gerepareerd wordt met een busje schuim. De auto, bestuurd door twee internationale vrachtwagenchauffeurs raakt de weg kwijt tussen Dresden en Praag. Ondanks deze lichte tegenslag parkeren we om 21.00 uur bij ons 4 sterren hotel op de bewaakte parkeerplaats, even douchen, eten en een paar biertjes in de stad.
Om 05.00 uur is iedereen weer terug en aan het ontbijt om 09.00 uur wordt lichte dakschade vastgesteld. Met twee taxiÕs ˆÊ Û 12, = per stuk. Laten we ons naar het circuit vervoeren dat even buiten Brno ligt. Het is opvallend rustig aan de ingang en de publieke belangstelling valt tegen. Voor ons geen probleem, want we hebben overal de ruimte en hoeven nergens te wachten. Het is een op het eerste gezicht een verouderd circuit, maar alles is prima onderhouden en verassend goedkoop. Het is warm, 30 graden en benauwd. Op de paddock een hoop Nederlanders want ook de superstock 600 rijdt mee en we maken met verschillende mensen een praatje.
De pitwalk tussen de middag is altijd leuk en het valt op hoe goed de rijders van het Winston Ten Kate Honda Team met hun pr omgaan. Vooral petje af voor Chris Vermeulen, altijd bereid met iemand op de foto te gaan of een handtekening uit te delen.
Ook Õs middags is er nog een training van zowel WSS als de WSBK. Om 16.00 uur genieten we vanaf het dak van de pits van de superpole die gewonnen wordt door Troy Corser. Het toetje van vandaag is de wedstrijd in de Superstock 600 die om 17.40 uur van start gaat en gereden wordt over 10 ronden. Helaas crashed Ronald ter Braake in de eerste ronde, maar Roy ten Napel en Danny de Boer worden respectievelijk 11e en 12e en we zijn trots op onze jongens. Al met al hebben we een fantastische dag gehad op een bij nader inzien gezellig circuit, waar we ons helemaal thuis voelen. Vanavond maar weer vroeg naar bed!

Ook zondagmorgen zit iedereen weer aan het ontbijt met de ogen op stadslicht.
Hotel afgerekend (Û 25,- p/p per nacht, hoezo goedkoop!) en naar het circuit, waar het aanmerkelijk drukker is dan zaterdag. Op uitnodiging van Gerrit ten Kate drinken we wat in de hospitality tent van het Winston Ten Kate Honda Team.
Alles is hier perfect geregeld. De eerste Superbike race wordt met een straatlengte voorsprong gewonnen door Troy Corser. Bij de Supersport 600 race nemen we plaats op de tribune met zicht op het videoscherm. Carpentier wint deze race en Barry Veneman wordt knap 10e. De tweede Superbike race krijgt naar 3 ronden een rode vlag wegens een valpartij die een oliespoor nalaat. Het beste wordt tot het laatst bewaard. Na de herstart zien we een fantastische race waarin van alles gebeurd en de inhaalacties niet meer te tellen zijn. Haga die als 16e start wordt eerste. Al met al hebben we een geweldig weekend gehad dat zeker voor herhaling vatvaar is.

Evert bedankt.

Groeten van Gerrie, Hans, Herman, Anton, Klaas en Gerlo.