Opnieuw aantal wijzigingen MotoGP reglement

58
clinica-mobile
Clinica Mobile | foto© Repsol media

Nadat we vorige week al het bericht plaatsten dat Michelin in 2017 geen intermediate banden meer beschikbaar zal stellen voor de MotoGP klasse hebben de FIM en Dorna nog een drietal reglement wijzigingen doorgevoerd voor komend seizoen.

Naast het feit dat de MotoGP coureurs het in 2017 zullen moeten doen zonder de Michelin intermediate banden ( lees: ) hebben de FIM en Dorna ook besloten regels op te stellen voor het gebruik van on-board camera’s voor de Moto3 en Moto2 categorie. Zo zullen de coureurs die geen gebruik maken van een on-board camera komend seizoen door de organisatie verplicht worden om extra gewicht op de motor te plaatsen, dit om te voorkomen dat de aangewezen coureurs met een on-board camera hiervan nadeel ondervinden.

Het aantal uitgedeelde penalty’s is het afgelopen seizoen dusdanig gestegen dat er vanaf 2017 extra mensen beschikbaar komen waar de coureurs terecht kunnen met hun bezwaren op de door de FIM Stewards uitgedeelde straffen.

De vierde en laatste aanpassing betreft een tweetal wijzigingen op medisch gebied. Zo mogen de mensen van de Clinica Mobile niet meer op eigen initiatief medische informatie van de coureurs naar buiten brengen. Tevens zijn de coureurs vanaf het seizoen 2017 verplicht om melding te maken van een verandering op medisch gebied buiten de Grand Prix weekenden om.