Wildcard coureur Ferrari wint, Reiterberger vijfde in Imola

182
matteo-ferrari
Matteo Ferrari - Imola | foto© Barni Racing

Matteo Ferrari heeft zondagmiddag in Imola de STK1000 race van de Pata Italian Round op zijn naam geschreven. De Italiaan was na veertien ronden het snelst voor zijn landgenoot Roberto Tamburini en de Chileen Maximillian Scheib. Markus Reiterberger, winnaar van de eerste twee races van het seizoen, werd vijfde.

Na de start ontstond er meteen een kopgroep van vijf coureurs bestaande uit Maximillian Scheib, Matteo Ferrari, Federico Sandi, Alessandro Delbianco en Markus Reiterberger.

Nadat Reiterberger al snel de snelste ronde van de wedstrijd reed en het snelste was op de baan leek het er dan ook op dat de regerend IDM Superbike 1000 kampioen zijn kans af zat te wachten. Dit leek niet het geval, nadat Delbianco een fout had gemaakt en de leidende groep uitgedund was tot vier, wisten Ferrari, Scheib en Sandi achter zich te houden en met z’n drieën uit te gaan maken wie er in deze wedstrijd met de winst vandoor zou gaan.

Uiteindelijk pakte het toch nog anders uit, Ferrari en Scheib namen met z’n tweeën afstand van Sandi die op zijn beurt Roberto Tamburini aan zijn achterwiel zag komen terwijl Reiterberger met nog vier ronden te gaan in de fout ging en terugviel naar de vijfde plaats.

Een in de slotfase ontketende Tamburini wist vervolgens in de laatste ronde Scheib nog te verschalken om net voor de laatste bocht de aansluiting te vinden bij Ferrari. Laatstgenoemde hield echter stand en na veertien ronden als winnaar de finish te passeren voor Tamburini, Scheib, Sandi en Reiterberger die na twee zeges dit seizoen nu dus genoegen moest nemen met de vijfde plaats.

 

Handige links Pata Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag