Wind speelt Moto2 en Moto3 teams parten op maandag in Aragon

184
alex-de-angelis
Alex de Angelis - NTS RW Racing GP | foto© motogp.com

Een aantal Moto2 en Moto3 teams kwamen maandag na afloop van de Gran Premio Movistar de Aragon nogmaals in actie op het Motorland Aragon Circuit tijdens een ingelaste extra test. Veel actie was er echter niet vanwege de harde wind die er maandag over het Noord Spaanse circuit raasde.

De omstandigheden maandag in Aragon waren weliswaar helder en zonnig, maar de actie op het circuit werd ernstig gehinderd door de harde wind, niet in de laatste plaats voor de aanwezige Moto3 teams.Sky Racing Team VR46 was maandag actief met Dennis Foggia en Nicolo Bulega en men was van plan om aan de set-up te werken, maar uiteindelijk bleef het bij slechts een paar ronden gezien de omstandigheden. Red Bull KTM Ajo’s Darryn Binder kon ook niet veel nuttige tijd op het circuit doorbrengen en hetzelfde gold ook voor Albert Arenas, die zich concentreerde op de voorkant van zijn machine en het nodige testwerk voor KTM op het programma het staan.

Voor de Moto2 coureurs gold maandag eigenlijk hetzelfde verhaal ondanks hun zwaardere gewicht. In vergelijking met de lichtste klasse was de Moto2 klasse maandag wel in grotere getale aanwezig met EG 0,0 Marc VDS, Red Bull KTM Ajo, Speed Up Racing Team, Tasca Racing Scuderia Moto2, Kiefer Racing Team, SAG Team, Nashi Argan SAG Team, Italtrans Racing Team, Forward Racing Team en het Nederlandse NTS RW Racing GP.

De meeste Moto2 teams concentreerden zich op het werken aan de set-up en waren ze met namen gericht op het verfijnen van de afstelling voor de komende vier overzeese Grand Prix weekenden. EG 0,0 Marc VDS-rijders Alex Marquez en Joan Mir klaagden beiden over de wind, hoewel Marquez een aantal positieve dingen vond – het is een goede preview voor Phillip Island, waar de wind vaak een grote rol speelt tijdens het raceweekend. Marquez testte ook een aantal nieuwe banden voor volgend seizoen, maar het team hield het aan het begin van de middag voor gezien vanwege de omstandigheden.

De winnaar van het weekend, Brad Binder en teamgenoot Miguel Oliveira klaagden ook over de wind. Binder vergeleek de omstandigheden zelfs met een FP1-sessie in Qatar vanwege de stof op de baan. Aanvankelijk was het de bedoeling om heel vroeg te stoppen, maar de omstandigheden verbeterden gedurende de dag wel een beetje waardoor er nog het nodige werk werd verzet – voornamelijk gericht op de afstelling voor dit seizoen en vervolgens op het vroegtijdig testen van een aantal andere onderdelen met het oog op de toekomst. Die toekomst was een van de belangrijkste gespreksonderwerpen van de test.

NTS RW Racing GP kwam gedurende de dag in actie met Grand Prix-paddock veteraan Alex de Angelis op hun NTS-chassis met Triumph-motor ter voorbereiding op 2019. Forward Racing Team kwam in actie met Lorenzo Lanzi op hun nieuwe 2019 MV Agusta.

Red Bull KTM Ajo blijft dinsdag nog op MotorLand om te testen met de nieuwe Triumph-motor.

Na afloop van de activiteiten op MotorLand is het tijd om de materialen in te pakken voor Thailand waar van 5 t/m 7 oktober op het Chang International Circuit de volgende Grand Prix zal worden verreden.