Winst voor Schlosser; Streuer en Smits mee naar het podium

284
assen
Podium eerste zijspanrace Assen | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Markus Schlosser pakte een prima overwinning in de eerste zijspanrace van dit weekend. Bennie Streuer gaf goed partij maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. De derde plaats ging naar John Smits.

Schlosser en Streuer waren een klap sneller dan de rest en trokken er snel tussenuit waarbij Bennie de druk opvoerde op de Duitse combinatie. Bij het ingaan van de vierde ronde kwam in de Haarbocht de aanval van Streuer waarmee onze landgenoot de leiding overnam.Schlosser liet zich echter niet lossen en opende bij het ingaan van de zesde ronde ook in de Haarbocht de aanval op Streuer waarbij de leiding weer werd overgenomen. Schlosser schakelde een tandje bij en reed de snelste ronde van de wedstrijd maar in de ronde daarna liet Streuer zien dat ze ook nog wat over hadden door die snelste ronde weer over te nemen.

In de negende ronde ontstond er een gaatje van circa 1’5 seconde en dat was er net iets teveel aan. In de resterende vier ronden gaf Schlosser de voorsprong niet meer uit handen en pakte een verdiende overwinning met Bennie Streuer en Gerard Daalhuizen op een prima tweede plaats.

Het leidende duo was ver weg gereden bij de rest van het veld. Niettemin was de strijd om de derde plaats de moeite van het aanzien waard. John Smits kwam nog als zesde uit de openingsronde maar werkte zich in de eerste helft van de race op naar die derde positie om die vervolgens gedecideerd naar huis te rijden.

Mike Rosscher pakte de vierde plaats voor John Holden en Peter Schröder. Hilbert Talens werkt keurig negende. Rogier Weekers pakte de negentiende plaats en Jord Klok finishten deze eerste race op een twintigste plaats.

Kees Endeveld en Wiggert Kranenburg moesten beiden met pech naar de kant. Colin Nicholson ging niet van start.

 

Handige links IDM Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live Timing
Fotoverslag