WK Superbike Assen niet op TV, dit zijn de alternatieven

21838
tt-circuit-assen
TT Circuit Assen | foto© Jan Timmerman

Dit weekend wordt op het TT Circuit Assen de vijfde ronde van het 2021 FIM Superbike World Championship seizoen verreden. Goed en minder goed nieuws voor de Nederlandse motorsportfans: het goede nieuws is dat er tijdens het evenement zijn 35.000 fans per dag welkom zijn op de tribunes, minder goed nieuws is dat de races dit weekend in Nederland niet op TV uitgezonden worden.

Waren er tijdens de eind juni verreden Motul TT Assen vanwege de corona pandemie nog slechts 11.500 fans welkom, komend weekend tijdens de Processo DOC Dutch Round kunnen er maar liefst 35.000 fans plaatsnemen op de tribunes van het TT Circuit Assen. Voldoende plaats dus voor de fans die normaalgesproken aanwezig zijn tijdens het WK Superbikes in Assen. In tegenstelling tot het Grand Prix weekend kunnen de fans op de hoofdtribune en de Geert Timmertribune de actie op de baan tevens volgen via een tweetal door het TT Circuit Assen geplaatste videowalls.

Minder goed nieuws is er voor de thuisblijvers die niet beschikken over een abonnement (Eurosport Player of worldsbk.com) om thuis voor de tv of vanachter de pc de trainingen, kwalificaties en races Live te kunnen volgen. Normaalgesproken worden de WorldSBK races (deels) uitgezonden door Eurosport Benelux, dit weekend is dit echter niet het geval. Eurosport heeft momenteel haar programmering hoofdzakelijk gericht op de Olympische Spelen welke momenteel gehouden worden in Tokio.

De actie op het TT Circuit Assen is voor de thuisblijvers derhalve alleen LIVE te volgen via de website worldsbk.com en de Eurosport Player (Discovery+). Voor beiden dient u echter wel in het bezit te zijn van een abonnement.

Kaarten
Mocht u echter niets willen missen van de actie, er zijn voor alle drie dagen nog tickets beschikbaar. Koop ze online of aan de kassa van het TT Circuit. Lees je van tevoren goed in op www.ttcircuit.com!

Racesport.nl Liveblog
De komende dagen zal Racesport.nl zowel vrijdag, zaterdag als ook zondag de thuisblijvers – en natuurlijk alle fans op de tribunes die niets van de actie willen missen – middels een Liveblog van minuut tot minuut op de hoogte houden van de actie op het TT Circuit Assen.


Handige links Prosecco DOC Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (WK zijspannen)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter