WK Zijspannen: Streuer viert comeback met podiumfinish in Assen

3677
fim-sidecar-podium
FIM Sidecar World Championship podium - Assen zaterdag | foto© Jan Timmerman

De Zwitserse zijspancombinatie Guistol Sidecar Racing Team (Markus Schlosser & Marcel Fries) heeft zaterdag in Assen de eerste wedstrijd van het weekend gewonnen. Team Bonovo Action (Bennie Streuer & Jeroen Remmé) passeerden als derde de finish en kunnen daarmee terugkijken op een meer dan geslaagde comeback na hun blessures.

De FIM Sidecar World Championship coureurs maakten er zaterdagmiddag in Assen een leuke eerste wedstrijd van het weekend van. Team Bonovo Action (Tim Reeves & Kevin Rousseau) namen al snel de leiding om vervolgens weg te rijden bij de rest van het veld. Maar later wisten het Santander Salt Sidecar Team (Ellis Todd & Emanuele Clement) en hetGuistol Sidecar Racing Team (Markus Schlosser & Marcel Fries) de aansluiting te vinden bij de op dat moment aan de leiding rijdende combinatie.

Niet veel later ging het voorin het veld mis, Reeves en Todd raakten elkaar met als gevolg dat Todd uitgeschakeld werd en Reeves met de nodige achterstand de race kon vervolgen. Schlosser kreeg hierdoor de leiding in handen maar inmiddels had Kershaw Racing (Stephen Kershaw & Ryan Charlwood) de aansluiting weten te vinden.

Schlosser besliste deze strijd in zijn voordeel en passeerde uiteindelijk als winnaar de finish voor Kershaw terwijl Team Bonovo Action (Bennie Streuer & Jeroen Remmé) door de commotie eerder in de race op minder dan vijf seconde van de winnaars als derde de finish passeerden en hiermee een zeer verdienstelijke podiumplaats scoorden bij hun comeback en een periode van blessureleed.

Reeves passeerde na het voorval nog als vierde de eindstreep terwijl de Franse combinatie FHC Competition (Ted Peugeot & Vincent Peugeot) de top vijf completeerde.

KelProperties im Team #45 (Harry Payne & Jeroen Schmitz) passeerde als zesde de finish terwijl #44 Racing ( Pekka Paivarinta & Ilse de Haas) als negende werden afgevlagd.

Drugsadvies Sidecarshop Racing (Kees Endeveld & Hendrik Crome) kregen in deze eerste race van het weekend te maken met technisch ongemak. Stuurman Endeveld stuurde hierdoor zijn combinatie vroegtijdig de pits binnen.

De tweede FIM Sidecar World Championship race van het weekend in Assen gaat zondagmiddag om 16:00 uur van start.

UPDATE 20:00 uur:
Zojuist is bekend gemaakt dat de als derde gefinishte Team Bonovo Action (Bennie Streuer & Jeroen Remmé) uit de uitslag is gehaald. De diskwalificatie zou het gevolg zijn van een te lichte combinatie na afloop bij de technische keuring. Later meer info…..

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag van deze en alle andere sessies tijdens de tweede dag van de Prosecco DOC Dutch Round verwijzen we jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag.


Handige links Prosecco DOC Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (WK zijspannen)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter