WK Zijspannen: Team Bonovo Action (Streuer & Remmé) gediskwalificeerd

7515
bennie-streuer
Bennie Streuer (r) en Jeroen Remmé (l) | foto© Evert Slager

Bennie Streuer en Jeroen Remmé (Team Bonovo Action) passeerden zaterdagmiddag in Assen als derde de finish tijdens de eerste FIM Sidecar World Championship race op het TT Circuit Assen. Het feest duurde echter niet lang, de Nederlandse combinatie werd enkele uren na afloop van de race uit de uitslag gehaald vanwege een overtreding van het technisch reglement.

De blijdschap bij Bennie Streuer was zaterdagmiddag na afloop van de FIM Sidecar World Championship race op het TT Circuit Assen groot. Een podiumplaats scoren en zo terugkeren naar een ernstige blessure stemde de stuurman uit het Drentse Grolloo en zijn nieuwe passagier Jeroen Remmé tot tevredenheid.Maar na alle plichtplegingen kwam zaterdagavond een paar uur na afloop van de race de kater, de wedstrijdleiding diskwalificeerde het tweetal zo is te lezen in een officieel bericht van de FIM:

‘Bennie Streuer and Jeroen Remme have been disqualified for a technical infringement, Art.2.2.4 (minimum weight). Tim Reeves and Kevin Rousseau move to third place.’

Navraag bij het team van Streuer, Team Bonovo Action, leerde dat het span bij de test voorafgaand aan het raceweekend 6 kilo te licht was. Daarna had Streuer maatregelen getroffen, maar tot zijn eigen grote verbazing bleek de machine na de race van zaterdagmiddag wederom 6 kilo te licht.

Later vandaag, zondagmiddag 25 juli om 16:00 uur krijgen Streuer en Remmé opnieuw een kans als de tweede race van het weekend in Assen op het programma staat.


Handige links Prosecco DOC Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (WK zijspannen)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter