WK Zijspannen: Zwitserse combinatie Schlosser en Fries wereldkampioen

2914
estoril
V.l.n.r. FIM President Jorge Viegas, Todd Ellis en Emmanuelle Clement, Markus Schlosser en Marcel Fries, Ilse de Haas en Pekka Paivarinta en promotor Roger Body | foto© Mark Walters

Markus Schlosser en Marcel Fries hebben dit weekend in het Portugese Estoril de 2021 FIM Sidecar World Championship titel in de wacht weten te slepen. De Zwitserse zijspancombinatie stelde de titel zaterdag tijdens de tweede van de drie te verrijden races op het Portugese circuit veilig.

De WK Zijspannen kwamen dit weekend op het circuit van Estoril in actie voor hun finaleweekend van het seizoen. Maar liefst drie races stonden er op het programma waarbij er zondag in de derde en afsluitende race ook nog eens dubbele punten te verdelen waren.

Het weer werkte niet helemaal mee, zeer wisselende omstandigheden zorgden zaterdag tijdens de eerste race van het weekend al meteen voor een aardige bandenpoker, een pokerspel welke goed uitpakte voor o.a. Ben en Tom Birchall en de Nederlandse combinatie Bennie Streuer en Jeroen Remmé. De Britse combinatie passeerde met een voorsprong van maar liefst ruim veertig seconden op de nummer twee Streuer & Remmé de finish. De derde plaats in deze eerste race van het weekend ging naar de Brits & Franse combinatie Todd Ellis en Emmanuelle Clement.

Zaterdagmiddag tijdens de tweede race was er geen sprake van een bandenpoker, het was dusdanig nat en het regende zo hard dat er geen andere keus mogelijk was dan volledige regenbanden. Gedurende de race werden de omstandigheden zelfs nog slechter en slechter maar het was de combinatie van Harry Payne en Mark Wilkes (die dit weekend met een wildcard aan de start verschenen) die het beste met de omstandigheden om wisten te gaan en de zege voor zich opeisten voor Stephen Kershaw en Ryan Charlwood en de combinatie van Markus Schlosser en Marcel Fries. Laatstgenoemden hadden aan de derde plaats genoeg om de 2021 wereldtitel veilig te stellen.

Zondag tijdens de derde en afsluitende race waren de omstandigheden beduidend beter dan een dag eerder tijdens de tweede wedstrijd. Het waren Tim Reeves en Kevin Rousseau die in deze achttien ronden tellende race aan het langste eind trokken en als winnaars werden afgevlagd voor de Birchall broers en de een dag eerder tot wereldkampioen gekroonde Schlosser en Fries.

Eindstand kampioenschap
Zoals al vermeld wisten Schlosser en Fries zaterdag vroegtijdig al de titelstrijd te beslissen. De Zwitserse combinatie trof zondag na afloop van de derde en laatste race van het seizoen de Brits & Franse combinatie Todd Ellis en Emmanuelle Clement en de Fins & Nederlandse combinatie Pekka Paivarinta en Ilse de Haas op het podium, zijn werden respectievelijk tweede en derde in de eindstand van het kampioenschap.

Streuer en Remmé, die naast hun tweede plaats tijdens de eerste race van het weekend in Estroril nog twee keer als zevende de finish passeerden, eindigden in de eindstand van het kampioenschap als zevende. Een knappe prestatie van het tweetal dat zich na een ernstige rugblessure van stuurman Streuer keurig terug wist te knokken.

Volledige uitslagen: FIM Sidecar World Championship EstorilRacesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter