Home WorldSBK WorldSSP World Supersport pole in Qatar voor Luke Stapleford

World Supersport pole in Qatar voor Luke Stapleford

215
Luke Stapleford
Triumph coureur Luke Stapleford

#QatarWorldSBK – De Britse Triumph coureur Luke Stapleford heeft zaterdagmiddag in Qatar verrassend de World Supersport pole voor zich opgeeist. De Profile Racing coureur verwees in zijn allerlaatste ronde van de kwalificatie Kenan Sofuoglu en Randy Krummenacher naar de tweede en derde startplaats.

Superpole 1
In deze sessie werden de twee snelste tijden op de klok gezet door Luke Stapleford en Christian Gamarino. Toen de finishvlag viel bleek Gamarino echter buiten de toegestane lijn gereden te hebben waarna de wedstrijdleiding besloot de Team GoEleven coureur zijn snelst tijd te ontnemen waardoor Zulfhami Khairuddin opschoof naar de tweede plaats en zich samen met Stapleford wist te plaatsen voor de Superpole 2 kwalificatie.

GaMarino werd hierdoor zesde in deze sessie, een resultaat waarmee de Italiaan zondag vanaf de zestiende plaats op de race mag beginnen.

Superpole 2
Kenan Sofuoglu domineerde deze sessie tot aan de laatste minuut. Niemand leek de inmiddels tot 2016 World Supersport kampioen – vrijdag en zaterdag in Qatar rijdend op een knalrode Kawasaki – nog een strobreed in de weg te leggen. Niks was echter minder waar want in de allerlaatste ronde was het Stapleford (die zich via Superpole 1 op het nippertje wist te plaatsen voor deze sessie) die met een sublieme ronde nog onder de tijd van Sofuoglu wist te duiken en de pole veiligstelde. De Brit zorgde daarmee dat er voor het eerst in de geschiedenis een Triumph vanaf de pole in de World Supersport klasse mag vertrekken.

Sofuoglu werd achter Stapleford tweede terwijl Randy Krummenacher de derde tijd op de klok zette en daarmee de laatste plaats op de eerste startrij voor zich opeiste.

Alex Baldolini kwalificeerde zich als vierde voor Kyle Smith, Jules Cluzel, Khairuddin en Ayrton Badovini.

De negende startplaats werd opgeeist door PJ Jacobsen voor Christopher Bergman, Kyle Ryde en Michael Canducci.

 

Winkelwagen0
Er zijn nog geen producten aanwezig